Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T
HUMAN

Woensdag 4 mei 2011

OBA Live: Theodor Holmans mooiste interviews
(De rechtstreekse uitzending vanuit de OBA vervalt op Dodenherdenking)

Presentatie: Nora Romanesco

---

Jaap van Heerden, filosoof over zijn net verschenen boek 'Fascinaties, een intellectuele autobiografie'. Waarom verontschuldigen mensen zich tegenover wildvreemden als ze op de verkeerde verdieping uit de lift stappen? Van Heerden heeft het antwoord. In zijn nieuwe boek blikt hij terug op kwesties die hem de afgelopen decennia hebben beziggehouden, zich allen bevindend op het snijpunt van psychologie en filosofie. (Bewerking van 22 november 2010)

Stine Jensen over 'Venus in minirok' -Seks in de literatuur na 1945- samengesteld door Piet Calis, specialist in moderne literatuur. Welke veranderingen op erotisch gebied zien we in de Nederlandse en Vlaamse literatuur van na de oorlog? (Bewerking van 4 oktober 2010)

Jan Blokker over zijn boek 'De Nederlandse Reisliteratuur in 100 en enige verhalen'. Blokker verzamelde uit de collectie van de Koninklijke Bibliotheek Nederlandse reisverhalen. Sommige verhalen zijn fictie, andere waar gebeurd. Sommige verhalen zijn zakelijk en feitelijk, andere fantasie- en kleurrijk. Het boek geeft door de chronologische opbouw bovendien de ontwikkeling van de Nederlandse reisliteratuur weer. (Bewerking van 3 december 2010)