GroenLinks Utrecht

DWARS, GroenLinkse Jongeren:

Vrijheid van meningsuiting geldt ook op de
Universiteit Utrecht

DWARS, de jongerenorganisatie van GroenLinks, vindt het belachelijk dat de Universiteit Utrecht de 4-mei-lezing van filosoof Robert Riemen wil censureren. "Dit soort praktijken horen niet thuis in een vrije en open democratie," aldus DWARS-voorzitter Eline van Nistelrooij.

De afgelopen dagen is er commotie ontstaan over de lezing die Robert Riemen op Dodenherdenking zal houden aan de Universiteit Utrecht. Riemen heeft aangegeven te zullen waarschuwen voor 'het gevaar van Wilders', waarop een woordvoerder van de UU heeft gezegd ervoor te zullen waken dat de PVV niet genoemd zal worden in de speech. DWARS vindt het ongehoord dat hier zo rücksichtslos met de vrijheid van meningsuiting wordt omgesprongen. Van Nistelrooij: "Wij zijn Rusland niet. Schandelijk dat nota bene een Universiteit zich hieraan schuldig maakt."

DWARS maakt zich met name zorgen over de verstarring die lijkt op te treden in de samenleving; bij het minste of geringste schieten we in een kramp en proberen we elkaars vrije woord in te perken. "Juist op een dag als 4 mei moeten we ons heugen hoe waardevol die vrijheid is," aldus Van Nistelrooij.


---


Noot voor de redactie,