Gemeente Zwolle

Verkeersstremmingen op woensdag 4 en donderdag 5 mei

De herdenking van oorlogsslachtoffers en de viering van de Bevrijding op woensdag 4 en donderdag 5 mei hebben gevolgen voor het verkeer.

Op de route van de Stille Omgang op woensdag 4 mei wordt het verkeer opgehouden. Om de herdenking in alle rust te laten plaatsvinden, wordt de omgeving van Ter Pelkwijkpark afgezet. Deze afsluiting geeft op 4 mei van 19.15-21.00 uur stremming voor al het verkeer.

Buslijnen

Stadslijn 4 rijdt vanaf 18.00 uur niet over de Wilhelminasingel maar neemt een alternatieve route via de Eekwal, Kamperpoortenbrug, Pannekoekendijk waarna de gebruikelijke route wordt gereden.

De bushaltes aan de Wilhelminastraat en Kerkstraat vallen uit tot en met 5 mei. Alternatieve uit- en opstapplaatsen bevinden zich aan de Eekwal of bij winkelcentrum Diezerpoort.

Bevrijdingsfestival

Gedurende de op- en afbouw van het Bevrijdingsfestival (van 26 april tot en met 8 mei) moet het verkeer in de omgeving van Park de Wezenlanden en in de binnenstad rekening houden met hinder.

Vanwege het Bevrijdingsfeest op 5 mei in de binnenstad en in park De Wezenlanden worden de volgende straten afgesloten tussen 4 en 6 mei:
* Schuurmanstraat. Dicht: 4 mei 07:00 uur / open: 6 mei 06:00 uur
* Luttenbergstraat (Hanekampbrug tot Wethouder Alferinkweg). Dicht: 4 mei 07:00 uur / open: 6 mei 06:00 uur zijde binnenstad. Open 6 mei 18.00 uur zijde Provinciehuis

* Luttenbergstraat (vanaf Assendorperstraat tot aan kruispunt Alferinkweg) Dicht: 4 mei 07:00 uur/ open: 6 mei 18:00 uur
* Wethouder Alferinkweg (geheel). Dicht: 4 mei 07:00 uur/ open: 6 mei 18:00 uur

* Groot Wezenland (vanaf Assendorperstraat)(Isala bereikbaar). Dicht: 5 mei 07:00 uur/open: 6 mei 06:00 uur

* Kerkstraat (vanaf Diezerpoorterbrug tot aan Ter Pelkwijkpark), Dicht: 5 mei 07:00 uur/open: 6 mei 06:00 uur
* Buserstraat/Wiecherlinkstraat. Dicht: 5 mei 07:00 uur/ open: 6 mei 06:00 uur

* Ten Oeverstraat/Grasdorpsstraat. Dicht: 5 mei 07:00 uur/ open: 6 mei 06:00 uur

Ziekenhuis

De afsluiting van het gebied binnenstad/Park de Wezenlanden vindt plaats vanwege de veiligheid in verband met de vele bezoekers die worden verwacht.

Isala klinieken, locatie De Wezenlanden, ligt nabij het festivalterrein. Om de rust in en om het ziekenhuis te kunnen waarborgen, wordt de omgeving afgezet met hekwerk. Het ziekenhuis blijft bereikbaar voor bezoekers via de algemene omleidingroute: Groot Wezenland, Burgemeester van Roijensingel, Stationsweg, Oosterlaan, Deventerstraatweg, Hortensiastraat en omgekeerd.

Bebording geeft de stremmingen en omleidingroutes aan. Het tankstation aan de Hanekamp is bereikbaar via de Hanekamp.

Binnenstad

Op 5 mei zijn er tevens festiviteiten in de binnenstad op onder andere de locaties Grote Kerkplein, Melkmarkt, Gasthuisplein en Bethlehemskerkplein en in de straten Sassenstraat en Diezerstraat.