Woningcorporatie Ymere

Volop activiteiten op het Reimersveld

6-5-2011

De vernieuwing in de Reimerswaalbuurt gaat verder. Alleen op dit moment gaat het iets minder snel. Om de ruimte tijdelijk in te vullen is er voor het Reimersveld aan de Reimerswaalstraat in Nieuw-West een programma gemaakt.

De afgelopen periode zijn er al verschillende activiteiten voor de buurtbewoners georganiseerd.

Vliegerfestijn
Woensdagmiddag 23 maart hebben de kinderen uit de Reimerswaalbuurt tijdens een workshop zelf vliegers gemaakt. De animo voor de workshop was zo groot dat de kinderen ruim voor aanvang aanwezig waren.

Nadat alle kinderen hun fantasie in het maken van de vliegers hebben gestoken was het tijd om de vliegers op te laten. Helaas was er geen wind om de vliegers echt op te laten. Het was een kleurrijk gezicht de rennende kinderen over het veld met de vliegers in de hand om op deze manier de vliegers toch de lucht in te krijgen. Om de kinderen de fijne kneepjes van het vliegeren te leren was Europees Kampioen Stephen Versteegh aanwezig.

Sport en spel met Oosterse theeceremonie
Woensdagmiddag 20 april hebben de kinderen en de ouders uit de Reimerswaalbuurt weer volop kunnen genieten van het 4e evenement op het Reimersveld.

Voor de kinderen waren er verschillende activiteiten zoals een echte skelterbaan, een reuze twister en een grote klimtoren van 11 meter hoog. Voor de allerkleinsten was er een groot springkussen van Aladdin. Om tijdens de inspanningen te ontspannen was er voor de kinderen limonade in overvloed en heerlijke Churros.

De ouders van de kinderen zaten in hun eigen tent waar ze heerlijk konden genieten van Marokkaanse, Turkse of Afghaanse thee. En bij de thee waren er ook niet te vergeten de uit de regio komende hapjes.

Het volgende evenement is zondag 22 mei, het grote Beachsoccer event!