Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - ANTWERPEN 03-05-2011

Belgische game designers verzamelen
voor C-mine Game Jam 2011

C-MINE ORGANISEERT EEN 48 UUR EXPERIMENT
IN CREATIVITEIT.

Beste Persrelatie,

In het weekend van 7 en 8 mei zakt het summum van gamedesigners en creatievelingen af naar C-mine. Zij komen samen voor een marathon 'game development' tijdens de eerste Limburgse Game Jam. Op twee dagen tijd zullen zij gezamenlijk games ontwikkelen met een maatschappelijk thema als inspiratiebron. Stad Genk stelt speciaal hiervoor de voormalige kantoorgebouwen ter beschikking net voor hier de verbouwing tot broedplaats voor creatieve bedrijven zal starten.

download hi-res version

'Door creatieve geesten op zeer korte tijd samen te zetten, wordt creatief denken gestimuleerd met kleine maar innovatieve en experimentele games als resultaat. Zo trachten we de groei van de gaming industrie te stimuleren.' stelt Wim Wouters, CEO van GriN Multimedia en organisator van de Game Jam.

Welke lokatie zou beter geschikt zijn dan de toekomstige Incubator op C-mine, die als doelstelling heeft het ontwikkelen en promoten van creatief ondernemerschap. Na de renovatie, die na deze Game Jam zal aanvatten, vinden onder meer startende gaming bedrijven hier hun huisvesting, alsook het project GameHUB dat zal uitgroeien tot een kenniscentrum voor de gamesector en geĂŻnteresseerde bedrijven.

Burgemeester Wim Dries: 'Als sector in opmars zet de stad Genk samen met de MAD- faculty in op gaming. De Game Jam is dan ook een ideaal startschot dat in teken staat van de nieuwe bestemming van het voormalige kantoorgebouw tot creatief bedrijvencentrum dat uitgerust zal worden met specifieke apparatuur voor gaming bedrijven.'

Vrijdag, 6 mei om 17u opent de C-mine Game Jam met enkele grote namen - waaronder Microsoft, Fishing Cactus en Nascom - uit de game- en multimedia industrie om de deelnemers te inspireren. Dit als startschot om de volgende 48 uur in kleine groepjes games te ontwikkelen met de focus op een maatschappelijk thema dat vrijdag pas wordt bekendgemaakt.

Na veel bloed, zweet, hersenactiviteit en creativiteit kunnen de deelnemers met hun game zondag om 16 uur in de prijzen (Unity3D iPhone/Android licenties) vallen.

Je kan deze Game Jam het hele weekend lang online volgen via een webcam op www.gamejam.be.

Deze Game Jam wordt gesteund door Stad Genk, C-mine, GameHUB van de MAD Faculty, Phl Osma, Nascom en Mobile Vikings.

www.grin.be - www.c-mine.be - www.gamejam.be - www.gamehub.be