Gemeente Soest

Soest gaat weer met 'belgerinkel naar de winkel'

26 april 2011

Op zaterdag 7 mei start de fietscampagne `Met belgerinkel naar de winkel' weer in de gemeente Soest. Het is de vierde keer dat deze campagne in Soest en Soesterberg wordt georganiseerd.

De campagne heeft als belangrijk doel om het gebruik van de fiets voor kleine ritjes in het dorp te bevorderen. Voor de gemeente Soest is `duurzaamheid' ook een belangrijk speerpunt. Dat is, naast de fietsdoelstelling dus, ook een belangrijke reden om de campagne uit te voeren.

Elke kilometer op de fiets is een kilometer waarin minder CO2 wordt uitgestoot en minder fijnstof in de lucht wordt gebracht, dan met de auto.

Wie tussen 7 mei en 22 juni 2011 op de fiets stapt om boodschappen te doen, kan leuke prijzen winnen. Dit jaar doen 82 - een recordaantal - winkeliers mee. Veel winkeliers stellen ook een prijs of korting tijdens de campagneperiode beschikbaar. Komt iemand tussen 7 mei en 22 juni op de fiets bij een van de deelnemende winkeliers om daar iets te kopen, dan krijgt deze inwoner een stempel op de speciale Belgerinkel-spaarkaart.

Volle spaarkaarten kunnen bij dezelfde winkeliers worden ingeleverd en dingen dan mee naar de prijzen. Na de campagneperiode worden de prijzen verloot. De hoofdprijs is een fiets!

Deelnemende winkeliers in Soest en Soesterberg en ook de prijzen die kunnen worden gewonnen, kunt u vinden op deze website.

Deelnemende winkeliers in Soest en Soesterberg

Fietsen is gezond, leuk en milieuvriendelijk. Door mee te doen aan de campagne kunt u ook leuke prijzen winnen! De slogan bij deze campagne luidt dan ook: `Fiets en je wint altijd!'

De Soester wethouders Van Berkel (o.a. verkeer) en Witte (o.a. milieu) starten op ludieke wijze deze fietscampagne op zaterdag 7 mei, om 13.00 uur. De start vindt plaats in winkelcentrum Overhees (de Tamboerijn te Soest).

Iedereen die daar op dat moment aanwezig is met de fiets, krijgt een leuke, praktische gadget uitgereikt of op de fiets gemonteerd. Hiermee kan men vervolgens `in stijl' meedoen met de fietscampagne `Met belgerinkel naar de winkel 2011' in de gemeente Soest.