Gemeente Nieuwegein

maandag, 2 mei 2011

In de bouwput van de nieuwe Fietsenstalling Ringstede wordt in week 19 (9 t/m 13 mei) een betonvloer gestort. In deze week wordt daarom één avond en één nacht doorgewerkt. Het is nog niet bekend welke avond en nacht dit zal zijn. Aannemer Van Zoelen brengt omwonenden vooraf met een brief op de hoogte van de exacte datum.

Wat gaat er gebeuren?

Het storten en afwerken van beton is een klus die achter elkaar door moet worden uitgevoerd. Vandaar ook dat het nodig is na 19.00 uur door te werken, totdat het klaar is. Het betonstorten gebeurt zo vroeg mogelijk op de dag. Daarna moet het beton drogen, zodat het de bewerkingsmachines kan dragen. Vervolgens wordt het beton afgewerkt, in vaktermen heet dit `vlinderen'. Dit vlinderen zal op zijn vroegst aan het einde van de werkdag kunnen starten, zodat doorgewerkt moet worden tot laat in de avond/nacht. Voor deze specifieke avond- en nachtwerkzaamheden heeft de aannemer een vergunning.

Te verwachten overlast

De werkzaamheden brengen voor omwonenden vooral overlast met zich mee van licht (de bouwlampen) en geluid (machines). Dit is vervelend, want de avond- en nachtrust kan daardoor verstoord worden. De gemeente vraagt omwonenden om begrip voor deze situatie.