Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 07-05-2011

Man meldt ten onrechte overval na geluidsoverlast

OISTERWIJK: De politie hield zaterdagnacht een 75-jarige bewoner van een pand aan de Terburght aan voor het doen van een valse melding. De man meldde rond 01.00 uur via 112 dat hij gegil en gestamp hoorde bij de buren en vermoedde dat er een overval gaande was. Hierna hing hij op. De politie rukte met meerdere eenheden uit en concludeerde dat op het genoemde adres een feestje aan de gang was. Bij navraag bij de buren wist de 75-jarige man te vertellen dat hij overlast ondervond van zijn buren en melding van een overval had gemaakt omdat de politie anders niet zou komen. De man is aangehouden voor het doen van een valse melding. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt vernieler aan dankzij getuige

TILBURG: De politie hield vrijdag rond 23.30 uur een 24-jarige Tilburger aan voor het vernielen van een ruitje van een berging aan de Azuurweg. Een getuige zag de man het ruitje vernielen, belde de politie en bleef de man volgen. De melder gaf het signalement van de man door. De politie kon de man dankzij de getuige aanhouden op de Lage
Witsiebaan. Zijn kleding was bebloed en hij had snijwonden in zijn hand. De man is ingesloten voor verhoor en van de gedupeerde zal aangifte worden opgenomen.

Beschonken snorfietser aangehouden na gevaarlijk rijgedrag

TILBURG: De politie hield vrijdagmiddag een 31-jarige Tilburger aan voor het vertonen van gevaarlijk rijgedrag in het park aan de
Sweelincklaan. De politie kreeg meerdere meldingen van een snorfietser die aan het crossen zou zijn in het park. Bij aankomst van de politie stopte de bestuurder niet voor de agenten en minderde ook geen vaart. Hij is hierop tot stoppen gedwongen en kwam daarbij ten val. Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Na zijn aanhouding bleek uit een ademanalyse op het politiebureau een uitslag van 995 ug/l. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd.
De man verklaarde dat hij de scooter had gekocht en wilde testen. Hij was niet op de hoogte van het verbod op snorfietsers in het park en had de politieagent niet gezien.
Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Tegen de Tilburger wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 07-05-2011 14:47 | © Regio Midden en West Brabant |