Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 09-05-2011

Vermeende seksafspraak eindigt in beroving

TILBURG: Een 25-jarige man uit Bergen op Zoom kwam zondagmiddag 8 mei 2011 naar Tilburg. Hij dacht in de wijk Korvel een seksdate te hebben. De man werd echter beroofd van zijn mobiele telefoon,
navigatieapparatuur en een klein geldbedrag.

De 25-jarige man uit Bergen op Zoom was enkele weken gelden via MSN met de jonge vrouw(18) uit Dordrecht in contact gekomen. Ze hadden elkaar van tevoren nog nooit gezien. De plaats van ontmoeting werd
uiteindelijk in Tilburg afgesproken. Volgens de man ontstond er direct al onenigheid over de afgesproken prijs. Vervolgens werd de man belaagd door twee andere mannen die zijn gsm, TomTom en een klein geldbedrag afpakten. Het slachtoffer werd daarbij mishandeld en deed aangifte.

De politie pakte in de directe omgeving drie verdachten op:

- een 18-jarige man uit Dordrecht

- een 21-jarige man uit Sliedrecht

- een 18-jarige vrouw uit Dordrecht

Tijdens de insluiting in het cellencomplex werd bij fouillering van de vrouwelijke verdachte de gestolen BlackBerry telefoon terug gevonden. De 18-jarige vrouw vertelde tijdens haar verhoor een heel ander verhaal. Volgens haar was er sprake van stalking en had de onbekende man een lesje nodig. Vandaar dat ze samen met haar vriend een afspraak in scène had gezet. Alle drie de arrestanten zijn in het belang van het verdere onderzoek ingesloten in het cellencomplex van de politie.

Aanrijding: dronken automobiliste moet rijbewijs inleveren

TILBURG: De politie vorderde het rijbewijs in van een 46-jarige vrouw uit Tilburg. Ze was zondagavond 8 2011 mei rond 19.00 uur betrokken bij een aanrijding op de Heyhoefdreef.
Bij de aanrijding was alleen sprake van blikschade, er vielen geen gewonden. De vrouw in kwestie vertelde dat ze onverwacht sterk af moest remmen voor een voorbij vliegende vogel.
Er ontstond vervolgens een kop-staart aanrijding met degene die achter haar reed.
Omdat er alcohol in het spel was, werd de politie erbij gehaald. De 46-jarige automobiliste werd gearresteerd en moest mee naar het politiebureau. De ademanalyseapparatuur gaf een uitslag van 695 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten maakten proces-verbaal tegen de vrouw op. Daarnaast kreeg zij een rijverbod van acht uur.

Man (40) raakt gewond bij bermbrand

TILBURG: Brandweer en politie rukten zondagmiddag 8 mei 2011 omstreeks 13.25 uur uit voor een bermbrand. Het ging om brand langs het
treinbaanvak Tilburg - Breda, vlakbij het viaduct van de Burgemeester Baron van Voorts tot Voortsweg. De treinen op dit traject moesten uit voorzorg stapvoets gaan rijden. Gezien de droogte bestond er gevaar voor uitbreiding van brand. Tijdens het blussen van het vuur werd door de brandweermensen een gewonde man aangetroffen.
De 40-jarige Tilburger was onder invloed van alcohol en had brandwonden opgelopen aan zijn armen. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht en kon nog niet uitvoerig verhoord worden. Vooralsnog lijkt het erop dat de man verantwoordelijk is geweest voor het ontstaan van de brand. Dit wordt door de politie verder uitgezocht.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 09-05-2011 14:39 | © Regio Midden en West Brabant |