EuroparlTV organiseert een viral video-wedstrijd

Persbericht van PR Newswire

BRUSSELS, Belgium, May 9, 2011 /PRNewswire/ -- Het webtelevisiekanaal van het Europees Parlement organiseert een viral video-wedstrijd over Diversiteit in Europa, en doet een beroep op de creativiteit van de Europese burgers om een kwaliteitsvolle viral video met een lengte van 1 tot 3 minuten te draaien.
De wedstrijd gaat van start op 9 mei 2011. Uiterste datum van inzending is 31 juli 2011. De spots die aan alle vereisten voldoen zullen een maand lang (15 september - 15 oktober) op de EuroparlTV-website worden geplaatst, waar het publiek op de inzendingen kan stemmen. De publieke stemming wordt afgesloten op 15 oktober 2011.
De resultaten van de stemming zullen dagelijks worden gepubliceerd, zodat de burgers het verloop van de wedstrijd kunnen volgen. Wat is er te winnen? 1e prijs: een trip voor twee personen naar drie Europese steden naar keuze; 2e prijs: een iPad; 3e prijs: een Leica-camera.
De wedstrijd staat open voor iedereen, zonder onderscheid van leeftijd, geslacht, ras, nationaliteit, religie of beroep. Het thema van de videowedstrijd "Diversiteit in Europa" biedt een waaier van interpretatiemogelijkheden: taal, mode, muziek, kunst, keuken, architectuur, landschap...
Voor nadere informatie kunt u terecht op de website http://www.europarltv.europa.eu/contest of op het volgende e-mailadres: europarltv@europarl.europa.eu
Over EuroparlTV
EuroparlTV is het officiële webtelevisiekanaal van het Europees Parlement. Het biedt een uitgebreide verslaggeving over de werkzaamheden van het Parlement, met dagelijkse journaals, magazines, interviews en video's voor een jonger publiek, alsook live streaming van de parlementaire vergaderingen, in 22 talen.

Scholz and Friends European Office

CONTACT: Contact: Scholz & Friends European Office (Brussels): Ms ThereseAnkeraa, Tel +32(0)2-504-07-96, Fax +32(0)2-504-07-99, Email:therese.ankeraa@s-f.com . Mr Antony Lynch, Tel +32-(0)2-504-07-92, Fax+32-(0)2-504-07-99, Email: antony.lynch@s-f.com .