Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Wezep - Inbraak in schuur vakantiepark                    |

In de nacht van zondag 8 op maandag 9 mei is er ingebroken in een schuur op een vakantiepark aan de Heidehoeksweg in Wezep. Er is onder meer gereedschap weggenomen.


Men kwam binnen door een deur te forceren. Er zijn diverse gereedschappen weggenomen. De politie is een onderzoek gestart.


2011062459

|     |Harderwijk - Automobilisten onder invloed alcohol         |

In de nacht van zondag 8 op maandag 9 mei zijn er in Harderwijk twee automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


Op de Ceintuurbaan is omstreeks 00:10 uur een 42-jarige man uit de gemeente Kapelle gecontroleerd. De blaastest wees het gebruik van alcohol uit waarop de man is meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. De man blies een promillage van 0,8. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.


Surveillerende agenten zagen omstreeks 01:45 uur een 30-jarige man uit Harderwijk over de Kerkstraat rijden. De man bleek onder invloed van alcohol en is meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hij blies een promillage van 0,7. Ook tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.


2011062410 / 2011062403

|     |Ermelo - Boot in brand, vrouw gewond                      |

Een 25-jarige vrouw uit Putten is zondag 8 mei gewond geraakt. De boot waarin de vrouw zat vatte vlam. Het incident gebeurde op het Veluwemeer ter hoogte van Strand Horst in Ermelo. De vrouw liep diverse brandwonden op over haar hele lichaam.


De hulpdiensten kregen omstreeks 12:30 uur de melding van het incident. Een 22-jarige man uit Harderwijk en een 25-jarige vrouw uit Putten zaten in de speedboot. De boot was net afgetankt toen er tijdens het starten van de boot een ontploffing ontstond. Hierbij raakte de 25-jarige vrouw gewond. Zij is met brandwonden door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Harderwijk, en later naar het brandwondencentrum in Beverwijk. De ontploffing is waarschijnlijk veroorzaakt doordat benzinedampen in het motorruim tijdens het starten van de boot zijn ontbrand. De politie Noord- en Oost-Gelderland heeft samen met de dienst waterpolitie van het KLPD een onderzoek ingesteld naar het ongeluk.


2011062232


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(

---- --