Universiteit Twente

Studium Generale: TBS - het waarom en het hoe

10 mei 2011

TBS, terbeschikkingstelling van de regering, is een strafmaatregel die op steeds meer onbegrip stuit. Advocaten adviseren hun cliënten om TBS te ontlopen, terwijl de media beveiliging van de samenleving tegen dit type criminelen eisen. Waar nauwelijks aandacht voor lijkt te zijn is de vraag waarom er ooit zoiets als TBS is ingevoerd en hoe het feitelijk in een TBS-kliniek toegaat. Deze cyclus biedt die aandacht wel, door in te zoomen op het waarom en het hoe.

Dinsdagavond 10 mei - Waarom TBS?
Prof. dr Antoine Mooij is filosoof en psychiater. Op beide terreinen, forensische psychiatrie en filosofie, was hij hoogleraar. Tevens is hij verbonden geweest als psychiater aan het Pieter Baan Centrum en aan het Willem Pompe Instituut.

Dinsdagavond 17 mei - De binnenkant van de TBS-kliniek Drs. Carolien Roodvoets werkte tien jaar in het Willem Pompe Instituut; momenteel runt zij een eigen psychotherapiepraktijk. Daarnaast publiceert zij regelmatig. Binnenkort verschijnt haar nieuwste boek: TBS Verdoemd Leven.

Vrijhof/Amphitheater, 19.30 - 21.00 uur.

Ga voor meer informatie en het complete overzicht van aankomende activiteiten naar de website van het Studium Generale: www.utwente.nl/sg.