Gemeente Bergambacht


Weerbaarheidstraining voor tieners

---

Bergambacht, 11 maart 2011

In mei start opnieuw een weerbaarheidstraining voor tieners van 11 tot en met 14 jaar uit de gemeente Bergambacht.

De trainingen bestaan uit een combinatie van oefeningen en spel. Deze zijn toegespitst op de belevingswereld van kinderen en tieners. De hele cursus duurt 8 weken. Per week kost het 1,5 uur.

Zelfvertrouwen

Er gebeurt veel in het hoofd en in het leven van tieners. Van de betrekkelijk veilige basisschool gaan ze naar het nieuwe voortgezet onderwijs. Weer opnieuw je plekje vinden.

Tieners kunnen in een negatieve spiraal terecht komen. De cursus bevordert een positieve ontwikkeling van het zelfbeeld en het zelfvertrouwen. In een veilige omgeving wordt getracht de tieners succeservaringen te laten opdoen, waardoor een proces van gedragsverandering op gang wordt gebracht.

Ouders betalen 25 euro aan eigen bijdrage voor deze training. Ouders van tieners die niet uit de gemeente Bergambacht komen betalen een eigen bijdrage van 125 euro.

De eerste training wordt gegeven op dinsdag 10 mei 2011. De bijeenkomsten zijn van 16.00-17.30 uur en vinden plaats in Berkenwoude of Bergambacht, afhankelijk van waar de meeste aanmeldingen vandaan komen.

Voor vragen en aanmelding kan contact opgenomen worden met jongerenwerker Ilona van Elswijk, tel. 06- 18995154 of ilonavanelswijk@stjjmh.nl

De training wordt georganiseerd in opdracht van de gemeente Bergambacht, door JONG&ZO Advies en projectbureau van de Stichting Jeugd-en Jongerenwerk Midden-Holland.


---