RTL Group

Herrie XXL: Hermans grootste horecamissie ooit

Hermans grootste horecamissie Herrie XXL gaat op dinsdag 10 mei van start bij RTL 4. Herman trekt vanaf dan door het land om in verschillende regios twee bestaande horecaondernemingen, waarvan de eigenaren zichzelf hebben opgegeven, te selecteren. Ze hebben het door de crisis allemaal zwaar te verduren en kunnen maar moeilijke het hoofd boven water houden. Om die reden hebben ze de hulp van horecagoeroe Herman den Blijker ingeroepen, die vermoedt dat er nog wel iets van te maken valt. Of dat zo is, blijkt als de meesterkok deze horecazaken met een onverwachts bezoekje vereert.

Na een middag meelopen in de zaak, proeft hij de gerechten van de kaart, gaat hij een confronterend gesprek aan met de eigenaar en het personeel en checkt hoe het zit met de kwaliteit en service. Met zijn geoefend oog weet Den Blijker binnen no time waar de pijnpunten zitten en deelt zijn belangrijkste observaties en conclusies met de ondernemer. Met de constateringen van Herman kunnen de deelnemers van Herrie XXL concreet aan de slag. Tevens mogen zij gebruik maken van één van de experts op het gebied van concept & interieur (Casper Reinders, eigenaar van uitgaansgelegenheid Jimmy Woo en restaurant Bo Cinq), personeel, organisatie & gastheerschap (de heer Reimers) en culinair expert Martin Ozinga (chefkok Las Palmas). Ze krijgen drie verbeterpunten mee van Herman, een budget en 72 uur om die punten door te voeren.

Per regio bepaalt Herman welke van de twee bedrijven zijn adviezen het beste heeft opgevolgd en alles in zich heeft om een écht goedlopende zaak te worden. Na vier afleveringen zijn er nog vier restaurants in de race die allemaal kans maken op de hoofdprijs; een geldbedrag van 25.000 euro. Vanaf nu moeten de geselecteerde restaurants en de drijvende krachten erachter niet alleen hun restaurant runnen, maar ook krijgen ze pittige opdrachten voor hun kiezen. Opdrachten waarbij onder andere hun ondernemerskwaliteiten worden getest.

In de allesbeslissende live finale op dinsdag 28 juni zijn er nog twee restaurants over die er alles aan moeten doen om de kijker te overtuigen van hun horecakwaliteiten, want de kijker heeft de laatste stem. Het publiek beslist wie uiteindelijk na een lange afvalrace deze culinaire competitie wint en zich winnaar mag noemen van de eerste reeks Herrie XXL.

Uitzending: vanaf dinsdag 10 mei, tussen 21.30 uur en 22.30 uur bij RTL 4.

Website: rtl.nl/herriexxl

---

Noot aan de redactie: fotomateriaal is op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl. Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Eva Peters, Communicatie RTL Nederland via tel. 035-6718971 of via eva.peters@rtl.nl.