Vrije Universiteit Amsterdam

Persbericht

april 2011

Amsterdam | dinsdag 10 mei 2011

Hoe word ik snel rijk? En dan?

Snel rijk worden en winst maken gaat niet samen met sociaal ondernemen. Of toch wel? Ruud Koornstra (35 jaar en oprichter Tendris) en Frank Crébas (42 jaar en oprichter Marktplaats) gaan in debat met studenten over de vraag of winst maken en snel rijk worden belangrijke drijfveren zijn. Maar ook of een andere balans brengen in financiële en sociale waarden een goede zaak is. Hoe kunnen zij de wereld een beetje verbeteren?

Pieter Klok (plv. hoofdredacteur van de Volkskrant) vraagt ze in VU Connected's Groot Gelijk debat naar hun successen, hun idealen en sociale ambities.. Heb jij ook een (kritische) vraag voor deze idealistische entrepeneurs? Kom langs en vraag de ondernemers zelf het hemd van het lijf.

Hoofdredacteur van glossy Miljonair, Onno Aerden luidt de avond in met een gesproken column.

Frank Crébas (35) is oprichter van Marktplaats en Brennels. Hij was bedrijfsleider bij Marktplaats totdat eBay het internetbedrijf voor veel geld overnam. Zijn nieuwe bedrijf Brennels richt zich op het winnen van stof uit brandnetels, welke bruikbaar is voor kleding. Ruud Koornsta (42) is oprichter van Tendris. Hij verdiende het grote geld met televisieproductiebedrijven. Met Tendris initieert hij duurzame ondernemingen, een terrein waar grote kansen ziet voor ambitievolle ondernemers.

Een samenwerking van VU Connected, de Volkskrant en studentenvereniging L.A.N.X.

Waar en wanneer?


Datum: dinsdag 10 mei 2011 Tijd: 20.00-21.30 uuruur
Plaats: Amsterdam | Sociëteit L.A.N.X. | Nieuwezijds Voorburgwal 167 | Toegang: gratis, aanmelden op www.vuconnected.nl

Voor meer informatie www.vuconnected.nl