Gemeente Sluis

bijeenkomst NU 2021 op 10 mei

Uitnodiging bijeenkomst NU 2021 op 10 mei

Op 10 mei vindt de derde bijeenkomst van NU 2021 plaats in het Ledeltheater in Oostburg.

Deze bijeenkomst staat in het kader van het Masterplan Voorzieningen Zeeuws-Vlaanderen dat in ontwikkeling is.

Het aantal inwoners in Zeeuws-Vlaanderen neemt af en tegelijkertijd verandert de samenstelling van de bevolking. Er zullen in de toekomst steeds meer ouderen en minder jongeren zijn. Deze verandering in bevolkingssamenstelling heeft gevolgen voor de voorzieningen in de regio. Het gaat over zaken als dorpshuizen, scholen, kinderopvang, sportaccommodaties, culturele voorzieningen, zorgvoorzieningen en vervoer. Kortom: het gaat over zaken die belangrijk zijn voor iedere inwoner van Zeeuws-Vlaanderen!

In de voorgaande ronden kreeg u informatie over het plan, de inventarisatie van de voorzieningen en het gebruik ervan, nu en in de toekomst. Er is aan de hand van bevolkingsprognoses gekeken naar de toekomstige behoefte aan voorzieningen.

Alle informatie uit de voorgaande bijeenkomsten en het onderzoek is verwerkt tot mogelijke scenario's waar de politiek mee aan de slag kan. De resultaten van die bijeenkomsten worden gebruikt bij het opstellen van een plan waarin verschillende mogelijkheden en keuzes staan die gemeenten in Zeeuws-Vlaanderen kunnen gebruiken voor het beleid ten aanzien van de voorzieningen.

U kunt zich aanmelden voor de bijeenkomst op dinsdag 10 mei (vanaf 19.00 uur) in het Ledeltheater in Oostburg via www.scoopzld.nl/agenda. Aanmelden kan ook telefonisch bij Esther Spuesens van Scoop, tel. 0118
- 682 572. Voor meer informatie kunt u surfen naar website www.nu2021.nl.