Gemeente Helmond


10 mei Ondernemerscafé Helmond

Op 10 mei wordt in Hotel West-Ende de vierde editie van het Ondernemerscafé Helmond gehouden. Thema is deze keer Winkeliers en Detailhandel.

De detailhandel heeft het niet makkelijk. Waar veel industriële bedrijven de crisis langzaam achter zich kunnen laten, denken velen dat voor de detailhandel de zwaarste klappen nog moeten komen. Zichtbaar is de negatieve tendens bijvoorbeeld in het Helmondse centrum waar de leegstand groot is.

Hoe gaan de Helmondse detaillisten om met de huidige situatie? Hoe spelen ze in op de behoeften van de moderne consument? Wat voor invloed heeft bijvoorbeeld internet hierop? Daarover praten de presentatoren Rob van Oorschot en Arnold Otten met vier gasten.

De eerste gast is Thieu de Wit. De heer De Wit is niet alleen oud-directeur van de EDAH, hij was ook de eerste Centrummanager van ons land. Samen met Jan Verspaget kan hij gezien worden als de architect van het opgeknapte Helmondse stadshart.

Hans de Greef is directeur van De Greef textiel. Zijn zaak, met meerdere vestigingen, timmert hard aan de weg op het gebied van textiel en feestkleding.

In een compleet andere branche begeeft zich Therris van de Westerlo-Prinssen, eigenaar van Prinssen Hair Design. Haar kapperszaak bevindt zich al jaren midden in het Helmondse centrum.

Tot slot schuift ook Ad Klaasen aan. Hij is directeur van @dcommunicatie en adviseert ondernemers als het gaat om een goede marketing en het inspelen op behoeften van de consument. Tevens is hij voorzitter van FOH (Federatie van Organisaties in de detailhandel, het ambacht en dienstverlening Helmond) met ca. 10 aangesloten wijk-/winkelcentra uit Helmond.

De zaal van Hotel West-Ende gaat open om acht uur. Het praatprogramma begint om 20.30 uur en duurt precies een uur. De toegang is gratis. Gezien de drukte wordt belangstellenden verzocht om tijdig aanwezig te zijn.