Gemeente Anna Paulowna

Sporten na een CVA

Dinsdag 10 mei is uitgeroepen tot Europese Dag van de Beroerte. Op en rond de 10e mei wordt het CVA onder de aandacht gebracht. Het thema dit jaar is 'Voorkom en Herken'. Op 10 mei kan men in Nederland op diverse locaties, zoals in het Gemini Ziekenhuis in Den Helder, een gratis risicotest laten doen waarbij de risico's voor het krijgen van een CVA worden gemeten. Risicofactoren zijn onder meer een hoge bloeddruk, een te hoog bloedsuiker- of cholesterolgehalte en overgewicht.

Sportmogelijkheden

Vanuit het aangepast sporten haakt Sportservice Noord-Holland graag aan op deze dag, om u meer informatie te geven over uw sportmogelijkheden na een CVA. Een CVA, Cerebro Vasculair Accident, betekent âongeluk in de bloedvaten van de hersenenâ. Dit kan een hersenbloeding of een herseninfarct zijn. De mate van beperking is na een CVA per persoon verschillend. Het is dan ook bijna niet mogelijk om een algemeen sportadvies te geven.

Â

Sportieve mogelijkheden

U kunt bijvoorbeeld terecht voor yoga of een combinatie van fitness en pilates bij Riks Bodylanguage in Den Helder;

sport en Bewegen bij de Stern in Schagen;

golfen voor mensen met een beperking bij Ooghduyne in Julianadorp.

Daarnaast worden op verschillende plaatsen in de regio Kop van Noord-Holland sporten als nordic walking, medisch fitness of zwemmen aangeboden die geschikte activiteiten zijn na een CVA. Voor een uitgebreid overzicht met aangepaste sportmogelijkheden kunt u ook de site bezoeken: www.aangepastsporten.info.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met regiomedewerker aangepast sporten, Iris van Paridon op (0224) 21 47 74 of ivanparidon@sportservicenoordholland.nl
Â