Erasmus Universiteit Rotterdam

Rotterdamlezing 2011

Datum
Van: 10 mei 2011 19:15
Tot: 10 mei 2011 21:30

---

Locatie:
Bibliotheektheater, ingang via DikT, Hoogstraat 110 Rotterdam

Toelichting
Rotterdamlezing over de toekomst van de stad: een visioen op 2040 door hoogleraar transitiemanagement prof.dr.ir. Jan Rotmans.

Toekomst van `Manhattan aan de Maas' onderwerp Rotterdamlezing 2011

De oude wond van het Rotterdamse bombardement van 1940 lijkt geheeld. De brandgrens is met lichtjes gemarkeerd en stad profileert zich als `SkyscraperCity'. Maar hoe ziet de stad van nu-jonge Rotterdammers er in de toekomst uit? Hierover spreekt prof.dr.ir. Jan Rotmans, hoogleraar duurzame transities en transitiemanagement van de Erasmus Universiteit Rotterdam in de Rotterdamlezing 2011 op dinsdag 10 mei 2011.

Rotmans geeft in de lezing getiteld `2040: Rotterdam uit de brand?' zijn visioen op de metropool. Hoe zal het er in Rotterdam honderd jaar na het bombardement aan toe gaan? En wat zou het ideaal zijn? Rotmans daagt het publiek uit om na te denken over de omgang met het energievraagstuk en de klimaatsverandering in de stad, en welke rol planologen, bestuurders en het bedrijfsleven hier in hebben.

De lezing wordt geopend met een optreden van de HuMobisten (Gyz la Rivière, schrijver van het boek Rotterdam 2040 en Rufus Ketting). Gespreksleider is Farid Tabarki. De Rotterdamlezing is een samenwerking van Studium Generale, Erasmus Podium, het Studentenpastoraat, Erasmus Magazine, Centrale Bibliotheek Rotterdam, Art 1 en Initiatiefgroep 14 mei.