Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Bezoek Zweedse ambassadeur aan SAPA Aluminium BV Hoogezand (persbericht 021, 2011)

Op dinsdag 10 mei brengt de ambassadeur van Zweden de heer Håkan Emsgård een bezoek aan SAPA Aluminium BV in Hoogezand. De Zweedse ambassadeur is op 10 mei in Groningen en is door het college van Hoogezand-Sappemeer gevraagd om ook een bezoek te brengen aan SAPA Aluminium BV in Hoogezand.

Hoogezand-Sappemeer voert een actief internationaal (economisch) beleid. Dat komt bijvoorbeeld tot uiting in de contacten van burgemeester Yvonne van Mastrigt en wethouder Economische Zaken Frans Luijckx met onder andere Litouwen, Zweden, Turkije en Duitsland. Waar er zich kansen en gelegenheid voordoen om het internationaal georiënteerde bedrijfsleven uit Hoogezand-Sappemeer in contact te brengen met nieuwe afzetmarkten of investeerders grijpt het college van Burgemeester en Wethouders die aan. Het bezoek van buitenlandse diplomaten aan Noord-Nederland voor Hoogezand-Sappemeer benutten is onderdeel van dat beleid. Hoogezand-Sappemeer kent een sterk internationaal gericht bedrijfsleven: internationale dochterbedrijven, exporterende ondernemingen op het gebied van de techniek, chemie en de voedselproductie en logistieke ondernemers over de weg en het water zijn daarvan goede voorbeelden.

Scandex
SAPA heeft zich in 1971 als Scandex gevestigd in Hoogezand en telt op dit moment 160 medewerkers. Het Zweedse bedrijf viert dit jaar haar 40-jarig bestaan. De Zweedse ambassadeur wordt vergezeld door de heer Lukas Joel, honorair consul van Zweden en mevrouw Kerstin Gerlagh, General Manager van de Swedish Chamber of Commerce.

Sapa is een Zweeds bedrijf dat aluminium verwerkt. Dit bedrijf is gestart in 1963 met een productiebedrijf in de Zweedse plaats Vetlanda. Sindsdien is het door tal van overnames een concern geworden dat activiteiten in vele landen ontplooit. Tegenwoordig heeft het 15.000 werknemers wereldwijd in dienst, verdeeld over de divisies profielen, bouwmaterialen, en warmte-overdracht.

Het hoofdkantoor bevindt zich in Stockholm. Sapa Profiles Nederland is producent van aluminium extrusie-profielen. Daarnaast ontwikkelt Sapa in nauwe samenwerking met opdrachtgevers totaaloplossingen voor constructievraagstukken. De grootste klantensegmenten zijn de bouw, transport, automotive, huis- en kantoorinrichting en technische sectoren. Meer informatie is te vinden op
http://www.sapagroup.com/nl/Company-sites/Sapa-Profiles-NL/