Gemeente Het Bildt


Verkeersexamen voor schoolkinderen

09-05-2011 10:11

Op 10 mei om 09.30 uur zullen de kinderen uit de groepen 7 en 8 van De Slotschool uit St.-Annaparochie het praktisch verkeersexamen afleggen.

Tijdens het examen wordt bekeken of de leerlingen de verkeersregels goed toepassen en goed verkeersinzicht tonen. De kinderen leggen in St.-Annaparochie een route af. Op het parcours staan controleurs die de verrichtingen van de kinderen zullen volgen. De controles worden uitgevoerd door `verkeersouders' en vrijwilligers. Bij het praktijkexamen zijn de meest gemaakte fouten het niet achterom kijken en het uitsteken van een hand bij het afslaan.

Let op oranje hesjes
De afdeling Noordwest Friesland van Veilig Verkeer Nederland vraagt u om op dinsdag 10 mei extra goed te letten op kinderen gekleed in oranje hesjes.
De kinderen dragen tijdens het examen namelijk oranje veiligheidshesjes.

Fietscontrole
Voor dat het examen begint moeten de leerlingen eerst hun fietsen laten controleren op deugdelijkheid. Doet bijvoorbeeld de verlichting het en werken de remmen correct? De kinderen hebben enkele weken geleden hier een vragenlijst voor gekregen waarin stond waar een goede fiets allemaal aan moet voldoen.

Foto: Veiligverkeersomeren.nl

---