Gemeente Heemskerk


maandag, 09 mei 2011

Bareel doet mee aan spel De Verkeersslang

Dinsdag 10 mei begint basisschool de Bareel in de Broekpolder met het spel 'De Verkeersslang'. Dit is een spel om veilig en milieuvriendelijk vervoer naar school te promoten. Wethouder Cees Beentjes is aanwezig bij het startschot van het spel.

Bij veel basisscholen worden kinderen met de auto naar school gebracht, waardoor onveilige situaties, parkeerproblemen en milieuoverlast ontstaan. De problemen bij de schoolpoort zijn talrijk, ook bij de Bareel. Daarom start deze week bij deze basisschool het spel 'De Verkeersslang'. Een aantal andere basisscholen in Heemskerk neemt deel na de zomervakantie.
De kinderen moeten gedurende een week zoveel mogelijk met de fiets, te voet of met het openbaar vervoer naar school komen. Dan krijgen zij een sticker. Deze stickers worden dagelijks verzameld en op een spandoek met de verkeersslang geplakt. Als de Verkeersslang aan het einde van de week volgeplakt is, krijgen de kinderen van de school een prijs. Niet alleen komt dit ten goede aan de verkeersveiligheid maar er wordt ook een bijdrage geleverd aan de CO2 reductie.
Voor aanvang, tijdens maar ook een aantal weken na het spel worden door alle klassen van de school meetformulieren ingevuld. Daardoor ontstaat een goed beeld van de ontwikkelingen van de behaalde percentages veilige en milieuvriendelijke verplaatsingen. Op elke school kan men zo op eigen wijze een themaweek vormgeven.

'De Verkeersslang' als spel is een ideaal middel om kinderen positief te enthousiasmeren en motiveren om te gaan lopen of fietsen naar school. Positieve emoties bij de kinderen worden doorvertaald naar positief gedrag bij de ouders. Dit enthousiasme bij kinderen en ouders kan worden aangegrepen om gedurende de lesweek niet alleen spelenderwijs maar ook op een educatieve manier met verkeersveiligheid bezig te zijn. Kijk op www.verkeersslang.nl voor actualiteiten en meetresultaten.

---