Gemeente Almere

Huldiging sporters Almere

10-05-2011 | Start: 16:00 | Eind: 17:00 | Locatie: Stadhuis Almere, Witte Kamer

Morgen 10 mei zal wethouder René Peeters diverse Almeerse sporters feliciteren met hun behaalde prestaties in de afgelopen maanden. De gemeente Almere zet onze Almeerse kampioenen graag in het zonnetje bij het behalen van hun successen. Deze successen zijn belangrijk voor de sport in onze stad, maar ook op ander gebieden. Als voorbeeldfunctie voor de jeugd, als ambassadeur voor de stad en als aantrekker voor bedrijven (op sportgebied). Aandacht voor (topsport)talent en een koppeling tussen topsport en bedrijfsleven zijn speerpunten in het Almeerse sportbeleid.

De volgende sporters worden door de wethouder ontvangen:


- Het ROC team Flevoland wist tijdens de 25e editie van het Nederlands Kampioenschap Basketbal voor ROC's in maart beslag te leggen op de titel Nederlands kampioen basketbal.


- Chantal Callenbach, Kiara Tromp en Jane Splinter, (jeugd)dames van Turning Spirit Almere hebben in maart maar liefst drie gouden medailles in de wacht gesleept in de Finale Zuid 4e divisie.


- Kim den Hoed werd in maart Nederlands kampioen ITF Taekwondo.


- Roy Mijnhout behaalde in maart te Dalfsen, het Nederlands kampioenschap karate in de open klasse.

We zijn blij dat veel Almeerders zo succesvol zijn in hun sport. Vandaar dat de gemeente één maal in het kwartaal een moment organiseert om alle sporters die Nederlands -, Europees -, Wereld - of Olympisch kampioen geworden zijn in deze periode, te feliciteren.

De sporters krijgen een felicitatiebrief, een mooie bos bloemen en een VVV bon uit handen van de wethouder.