Gemeente Heumen

B&W gaat klussen bij het Tweede Huis

Op dinsdag 10 mei gaat het college van burgemeester en wethouders en een aantal raad- en commissieleden van 14.00-16.30 uur op werkbezoek bij Stichting het Tweede Huis in Nederasselt. Tijdens het werkbezoek gaan ze ook klussen in het opvanghuis. De gemeente volgt hiermee het goede voorbeeld van lokale ondernemers die zich enthousiast inzetten voor verenigingen en lokale initiatieven.

Marijke Graat is de coördinator van opvanghuis Het Tweede Huis. Zij reageerde meteen enthousiast op het initiatief om een werkbezoek te wijden aan Het Tweede Huis en het te koppelen aan het thema maatschappelijk betrokken ondernemen: Geweldig dat we er zo een paar extra helpende handjes bij krijgen. In ons opvanghuis zijn er namelijk altijd klussen die blijven liggen. Met de extra hulp kunnen we die aanpakken.

Gemeente Heumen vindt maatschappelijk betrokken ondernemen belangrijk. Daarom subsidieert de gemeente de stichting de Maatschappelijke Meerwaarde (DMMW). De stichting stimuleert het maatschappelijk betrokken ondernemen onder bedrijven en probeert matches te maken tussen vraag en aanbod van maatschappelijke organisaties en ondernemers. Het gaat om advies, (tweedehands) materiaal, advies op organisatorisch of technisch vlak en helpende handjes. DMMW organiseert jaarlijks de Beursvloer en de MVO Award. Caroline Verhees is namens DMMW aanwezig tijdens het werkbezoek. Ze zal daar informatie geven over maatschappelijk betrokken ondernemen.

Meer informatie vindt u op: Stichting het Tweede Huis, De Maatschappelijke Meerwaarde en onder vrijwilligerswerk