Beweging 3.0


Kunstschenking ING aan Beweging 3.0

maandag, 09 mei 2011

Nijkerk, 10 mei 2011- Aanstaande dinsdag ontvangt Verpleeghuis Zilverschoon, onderdeel van zorgorganisatie Beweging 3.0, 3 kunstwerken uit de kunstcollectie van de ING. In totaal schenkt ING 35 kunstwerken van bekende Nederlandse grafici aan de woonzorgcentra en verpleeghuizen van Beweging 3.0.

Door de nieuwe inrichting van de ING-kantoren is er minder ruimte om kunstwerken tentoon te stellen en de ING vindt het belangrijk dat de publieke functie van de kunst behouden blijft. Zorginstellingen bieden een perfect podium voor kunst, voor zowel patiënten als medewerkers. In totaal ontvangen zestig Nederlandse zorginstellingen een collectie kunstwerken.

Albert Arp, raad van bestuur van Beweging 3.0: "De ING benaderde ons begin van dit jaar en we gingen graag in op het aanbod. Kunst aan de muur geeft kleur aan de woonomgeving en heeft een positieve invloed op de woonsfeer in onze woonzorgcentra en verpleeghuizen. En dit is in het belang van onze bewoners."

De kunstpakketten zijn samengesteld door ING Art Management en bevatten werken van bekende Nederlandse grafici zoals Jeroen Hermkens, Vincent van Ojen, Marcel Schellekens en Rolf Weijburg. De werken worden eigendom van Beweging 3.0.

ING blijft actief in de culturele wereld met haar consistente, samenhangende kunstcollectie en behoudt een collectie van ruim 15.000 kunstwerken. Deze kunstwerken hangen in de verschillende ING panden wereldwijd en worden aan musea als bruikleen ter beschikking gesteld.