Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.30 uur

Utrecht, 10-05-2011

Fietsster gewond

IJSSELSTEIN Een fietsster raakte op maandagmiddag 9 mei gewond, toen zij door een auto werd aangereden.

Rond 16.00 uur fietste een 69-jarige vrouw uit IJsselstein over de Oranje Nassaulaan, komende uit de richting van de Kerspellaan. Zij werd ingehaald door een 76-jarige automobilist uit Nieuwegein. Bij het inhalen werd de fietsster door de rechterspiegel van de auto geraakt, waardoor zij ten val kwam. De IJsselsteinse werd met mogelijk letsel aan haar heup en arm per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.

Bromfietser

HOUTEN Agenten hielden in de nacht van maandag 9 op dinsdag 10 mei een bromfietser aan. Er bleek het één en ander niet in orde te zijn.

Rond 02.30 uur zagen agenten twee bromfietsen met een snelheid van bijna 70 km/u over de ventweg van de Houtenseweg rijden. Beide bestuurders droegen geen helm. Aan het einde van de ventweg wilden de agenten het tweetal controleren, maar zij keerden hun bromfietsen en gingen ervandoor. De agenten gingen achter hen aan en konden één van de bromfietsers op de Koppeldijk aan de kant zetten. De bestuurder, een 17-jarige jongen uit Houten, kon zich niet legitimeren. Tevens bleek dat de bromfiets was voorzien van een valse kentekenplaat en dat het framenummer niet goed leesbaar was. Daarop werd de jongen aangehouden en de bromfiets in beslag genomen. De bromfiets bleek niet te zijn verzekerd.

De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole

T GOY Bij een snelheidscontrole op maandag 9 mei bleek een bromfietser bijna de topper te zijn.

Tussen 08.10 uur en 10.40 uur werd op de Beusichemseweg op snelheid gecontroleerd. In 2,5 uur tijd passeerden 492 bestuurders de radar, 46 van hen hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 60 km/u. De topper reed 84 km/u. Opvallend was dat een bromfietser met maar liefst een snelheid van 81 km/u reed. De overtreders krijgen binnenkort hun bekeuring thuisgestuurd.

Gewond bij vernielingen

HOUTEN Agenten hielden op maandagmiddag 9 mei een man aan die onder het bloed zat.

Rond 16.40 uur kreeg de politie de melding dat een man bij een woning in het centrum op straat stond te schreeuwen. Agenten gingen ter plaatse. Zij zagen dat er bloed aan de deurknop van de woning zat en ook op meerdere plaatsen op de galerij. Vervolgens kreeg de politiemeldkamer de melding dat de man verderop op de rotonde zat. De agenten gingen die kant op en troffen de man, 30 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, daar inderdaad aan. Hij stond te schreeuwen en zat onder het bloed. De agenten zagen zich genoodzaakt hem te boeien, in afwachting van de komst van een ambulance. De Utrechter werd per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. Daar werd een wond aan zijn hand gehecht. Tevens bleek dat hij de nodige alcohol had genuttigd. Na te zijn behandeld werd de verdachte overgebracht naar het politiebureau, waar hij ter ontnuchtering is ingesloten.

De verdachte bleek in de woning van zijn ex-partner te zijn geweest. Daar had hij meerdere vernielingen gepleegd en was daarbij kennelijk gewond geraakt. Terwijl hij dat deed, was er niemand in het pand aanwezig. De vrouw kwam later thuis. Zij deed aangifte van de gepleegde vernielingen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.