Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.30 uur

Utrecht, 10-05-2011

Te hard

LOENERSLOOT Een bestuurder van een bestelbus raakte op maandagmiddag 9 mei zijn rijbewijs kwijt omdat hij meer dan 50 km/u te hard reed.

Rond 15.15 uur reden agenten in een onopvallend videovoertuig op de Rijksweg A2. Zij zagen dat de bestuurder van een bestelbus zich niet veel aantrok van de maximumsnelheid van 100 km/u. Zij gingen achter hem aan en klokten hem ter hoogte van Loenersloot op 160 km/u. De man, 33 jaar oud en afkomstig uit Den Bosch, werd aan de kant gezet. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

Verdacht

WOERDEN Twee mannen hadden in de nacht van maandag 9 op dinsdag 10 mei kennelijk iets kwaads in de zin. Zij gingen er voor de politie vandoor.

Rond 03.10 uur surveilleerden agenten op de Hoge Rijndijk. Plotseling zagen zij twee mannen wegrennen, waarop de agenten de achtervolging inzetten. Zij zagen dat de twee in de struiken bij het voetbalveld verdwenen. De agenten doorzochten de struiken en zagen één van de verdachten op de grond in de bosjes liggen. De man, 34 jaar oud en afkomstig uit Woerden, had inbrekersgereedschap bij zich en werd aangehouden. Ondanks de inzet van een warmtebeeldkijker en een politiehond werd de tweede verdachte niet meer aangetroffen.

Bij onderzoek in de omgeving troffen de agenten geen breeksporen bij woningen aan. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten.

Sturen in elkaar

WOERDEN Doordat op maandagavond 9 mei de sturen van twee fietsen in elkaar haakten, kwam een fietsster ten val en raakte gewond.

Rond 20.35 uur fietsten een 55-jarige vrouw uit Woerden en een 52-jarige plaatsgenoot naast elkaar over de Waardsebaan. Daarbij haakten hun sturen in elkaar, waardoor de vrouw ten val kwam. Zij werd met letsel aan haar nek en elleboog per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht.