Vacatureaanbod neemt toe

Persbericht van Monsterboard

Amsterdam, 10 mei 2011 - Het online vacatureaanbod staat in vergelijking met een jaar geleden 9 punten hoger, zo blijkt uit de Monster Employment Index - de maandelijkse onafhankelijke barometer van de online-arbeidsmarkt. De Index steeg in april met 2 punten. Het vacatureaanbod steeg het sterkst in de gezondheidszorg. In de provincie Limburg steeg het aantal vacatures het meest.

"Met een groei van 10 procent ten opzichte van april 2010 vertoont de Index de grootste stijging in meer dan twee jaar. Vanwege de stabiele groei van de Index de afgelopen 7 maanden, hebben we er vertrouwen in dat dit het begin is van versneld herstel. Hoewel de Nederlandse Index nog steeds achterloopt bij de meeste andere Europese landen, vinden we de huidige groei een veelbelovend teken voor een inhaalslag van de Nederlandse economie", aldus Warren Hammond, managing director van Monsterboard.nl. "De Index toont aan dat het economisch herstel de productie en export een flinke impuls geeft. Met de zomermaanden op komst en een daarmee gepaard gaand verhoogd consumentenvertrouwen, zien we dat ook de sectoren recreatie en toerisme beginnen te groeien. Hopelijk nemen ook de consumentenuitgaven toe."

Gezondheidszorg stijgt het meest
In april steeg het vacatureaanbod het sterkst in de gezondheidszorg. Na een stijging van 19 punten in maart steeg de Index deze maand verder met 10 punten. Het vacatureaanbod steeg daarnaast in de productiesector (+7), het onderwijs (+5), in de transport & logistiek sector (+4) en in de sector Research & Development (+3). In de juridische sector (-9), in de agrarische sector (-6) en in de publieke sector (-5) daalde het vacatureaanbod het meest.

Ten opzichte van vorig jaar steeg het vacatureaanbod in de transport & logistiek sector het meest. De Index staat maar liefst 50 punten hoger dan een jaar geleden. In de productiesector steeg het aantal vacatures met 26 punten ook hard. In de agrarische sector (-23), in de publieke sector (-21) en in het onderwijs (-17) daalde het vacatureaanbod het meest.

Vacaturegroei in vrijwel heel Nederland
Deze maand steeg het vacatureaanbod in alle vrijwel alle provincies. In Limburg het meest, het aanbod steeg er met 13 punten hard. In Gelderland (+7), Zeeland (+6), Drenthe (+5), Friesland (+5) en Groningen (+5) steeg het aanbod eveneens sterk. Alleen in Utrecht daalde het aanbod met 5 punten.

Vergeleken met een jaar geleden steeg het online vacatureaanbod in Limburg ook het meest; de Index staat er 28 punten hoger. In Zeeland (+16) en Gelderland (+15) steeg het aanbod eveneens sterk. In Groningen staat het vacatureaanbod op hetzelfde niveau als een jaar geleden. In geen enkele provincie daalde de vraag naar personeel.

Vacaturestijging EU houdt aan
Het Europese vacatureaanbod steeg voor de derde maand op rij. Deze maand steeg het aanbod met 5 punten. In Duitsland en Frankrijk steeg het aanbod met 8 punten het meest. In Zweden (+6), België (+5), Italië (+2) en Groot-Brittannië (+1) steeg het aantal vacatures ook. De afgelopen 12 maanden steeg het aantal vacatures in Europa met 28 punten. In Duitsland (+49), Zweden (+30) en Frankrijk (+30) steeg de Index sterk. In Italië (+18), België (+17) en Groot-Brittannië (+17) nam het vacatureaanbod ook fors toe.

*

Links:
http://about-monster.com/employment/index/17

Noot voor redacties


Monsterboard

Het volledige Mo nster Employment Indexrapport (inclusief alle tabellen) is kosteloos op te vrage n via pers@monsterboard.nl.

Over de Monster Employment Index
De Monster Employment Index Europe levert maandelijks objectieve informatie over trends in online-recruitment in de Europese Unie. Gelanceerd in juni 2005 op ba sis van data vanaf december 2004 is de Index gebaseerd op miljoenen vacatures va n representatieve carrièresites en HR-secties van corporate websites inclusief d e websites van Monster. De Index wordt onafhankelijk geaudit door Research Ameri ca Inc - een onafhankelijk marktonderzoeksbureau - om te garanderen dat de weerg egeven resultaten binnen een foutmarge van +/- 1.05% blijven.

De Index onderzoekt het online-vacatureaanbod in alle EU-deelstaten. De maandeli jkse rapporten van België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Zweden, Groo t-Brittannië en Europa zijn verkrijgbaar op: http://about-monster.com/employment /index/17.

Over Monsterboard.nl
Monsterboard.nl is gestart op 13 januari 1998 en gevestigd in Amsterdam. Bij Mon sterboard.nl werken ongeveer 120 medewerkers. Op Monsterboard.nl staan circa 23. 000 vacatures. Per maand kent de site meer dan 2 miljoen bezoeken (november 2010 ). Monsterboard.nl is onderdeel van Monster(R), marktleider op het gebied van on line-recruitment. Met behulp van geavanceerde technologie en optimale dienstverl ening hebben bedrijven maximale controle over hun recruitmentproces. Klik voor m eer informatie over de producten en dienstverlening van Monsterboard.nl.

Volg Monsterboard.nl op Twitter en discussieer mee op ons arbeidsmarkt- en onlin e recruitmentblog op werkenvandaag.nl.

Over Monster Worldwide
Monster Worldwide, Inc. (NYSE: MWW), het moederbedrijf van Monster(R), dat al me er dan een decennium marktleider is op het gebied van online-recruitment, heeft als streven mensen te inspireren om hun leven te verbeteren. Monster is in 1994 opgericht in de Verenigde Staten. Het hoofdkantoor staat in Massachusetts. Monst er is gevestigd in 50 landen over de gehele wereld. Monster staat bekend om het samenbrengen van gekwalificeerde kandidaten uit alle delen van de arbeidsmarkt m et gerenommeerde bedrijven in de meest uiteenlopende sectoren. Door lokaal aanwe zig te zijn in belangrijke markten in Noord-Amerika, Europa en Azië kan Monster wereldwijd werkgevers in contact brengen met werkzoekenden van hoge kwaliteit en persoonlijk carrière-advies bieden. Via websites en online-diensten biedt Monst er adverteerders brede, welomschreven doelgroepen. Monster Worldwide maakt deel uit van de S&P 500-index. Meer informatie over de producten en diensten van Mons ter is te vinden op: www.monster.com. Klik voor meer informatie over Monster Wor ldwide.

Wilt u geen Monsterboard.nl persberichten meer van ons ontvangen? Reply dan op d eze mail.

Contactinformatie (

Razende Robot Reporter