Duurzame inkoop met keurmerk nadert 10 procent in bedrijfscatering
Persbericht van Veneca
CATERING = VERDUURZAMING
Duurzame inkoop met keurmerk nadert 10 procent in bedrijfscatering
Gorinchem - 10 mei 2011. Veneca is altijd een vooruitstrevende
organisatie geweest op het vlak van verduurzaming. Het percentage
duurzame inkoop in 2010 bevestigt dit nogmaals. Ondanks de ook in de
contractcatering voelbare invloed van de crisis, nadert het aandeel
duurzaam 10% van de totale inkoop. Met andere woorden: catering kan
gelijk gesteld worden aan verduurzaming.
De top 5 duurzame inkoop zag er voor de bedrijfscatering in 2010 als
volgt uit:
1. Eieren: 56%
2. Vis: 44%
3. Koffie: 18%
4. Zuivel: 13%
5. AGF: 10%
Veneca bestendigt hiermee de voortrekkersrol die zij al sinds de jaren
'90 bekleedt met het initiatief om verzadigde vetten in de ban te doen.
Verduurzaming is voor de bij Veneca aangesloten cateraars een continu
proces van vernieuwende inzichten en technische mogelijkheden.
Opdrachtgevers worden geadviseerd hoe ze zuiniger met energie om kunnen
gaan en nieuwe locaties worden duurzaam gebouwd. Er worden duurzame
logistieke afspraken gemaakt met leveranciers en met producenten over
alternatieve verpakkingen of productsamenstellingen. Daarnaast
veroveren cateraars stap voor stap de hearts & minds van consumenten
voor de voordelen van duurzaam eten.
Met bovenstaande initiatieven presteren Veneca-leden veel meer dan
alleen de duidelijk meetbare duurzaamheidskeurmerken, zoals die ook
volgens de Monitor Duurzaam Voedsel van het ministerie van EL&I tot
stand komen. Het feitelijke aandeel duurzaam is daarom nog stukken
hoger dan 10%.
Was vijf jaar geleden het begrip verduurzaming nog vaag en onduidelijk,
tegenwoordig werkt elke cateraar op een of andere manier aan de
verduurzaming van hun concepten, diensten en producten.
Over Veneca:
Veneca (Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties) is de
brancheorganisatie van landelijk opererende
contractcateringorganisaties (het verzorgen van restauratieve diensten
op basis van een duurovereenkomst door een professionele cateraar). De
Veneca-leden verzorgen ruim 2 miljoen maaltijden per dag. Meer dan 90%
van de uitbestedingsmarkt wordt door Veneca-leden verzorgd.
Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl
*
Links:
http://www.veneca.nl
Bijlage:
* persb-11-2618-venedoc
Razende Robot Reporter