Duurzame inkoop met keurmerk nadert 10 procent in bedrijfscatering

Persbericht van Veneca

CATERING = VERDUURZAMING
Duurzame inkoop met keurmerk nadert 10 procent in bedrijfscatering

Gorinchem - 10 mei 2011. Veneca is altijd een vooruitstrevende organisatie geweest op het vlak van verduurzaming. Het percentage duurzame inkoop in 2010 bevestigt dit nogmaals. Ondanks de ook in de contractcatering voelbare invloed van de crisis, nadert het aandeel duurzaam 10% van de totale inkoop. Met andere woorden: catering kan gelijk gesteld worden aan verduurzaming.

De top 5 duurzame inkoop zag er voor de bedrijfscatering in 2010 als volgt uit:

1. Eieren: 56%
2. Vis: 44%
3. Koffie: 18%
4. Zuivel: 13%
5. AGF: 10%

Veneca bestendigt hiermee de voortrekkersrol die zij al sinds de jaren '90 bekleedt met het initiatief om verzadigde vetten in de ban te doen.

Verduurzaming is voor de bij Veneca aangesloten cateraars een continu proces van vernieuwende inzichten en technische mogelijkheden. Opdrachtgevers worden geadviseerd hoe ze zuiniger met energie om kunnen gaan en nieuwe locaties worden duurzaam gebouwd. Er worden duurzame logistieke afspraken gemaakt met leveranciers en met producenten over alternatieve verpakkingen of productsamenstellingen. Daarnaast veroveren cateraars stap voor stap de hearts & minds van consumenten voor de voordelen van duurzaam eten.

Met bovenstaande initiatieven presteren Veneca-leden veel meer dan alleen de duidelijk meetbare duurzaamheidskeurmerken, zoals die ook volgens de Monitor Duurzaam Voedsel van het ministerie van EL&I tot stand komen. Het feitelijke aandeel duurzaam is daarom nog stukken hoger dan 10%.

Was vijf jaar geleden het begrip verduurzaming nog vaag en onduidelijk, tegenwoordig werkt elke cateraar op een of andere manier aan de verduurzaming van hun concepten, diensten en producten.

Over Veneca:
Veneca (Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties) is de brancheorganisatie van landelijk opererende
contractcateringorganisaties (het verzorgen van restauratieve diensten op basis van een duurovereenkomst door een professionele cateraar). De Veneca-leden verzorgen ruim 2 miljoen maaltijden per dag. Meer dan 90% van de uitbestedingsmarkt wordt door Veneca-leden verzorgd.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*

Links:
http://www.veneca.nl
Bijlage:
* persb-11-2618-venedoc




Razende Robot Reporter