Interbrew


Tjarron Chery, Johan Voskamp, Marc Höcher en Ruud Brood winnen Gouden Stieren Jupiler League

Zeist, 09 mei 2011 - De Gouden Stieren in de Jupiler League van het seizoen 2010/2011 zijn vandaag na een spannende race uitgereikt. Zeer verrassend dit jaar was de locatie: Wilfred Genee presenteerde de uitreiking zeer sportief in een heus voetbalstadion (Panama, Amsterdam).

De Titel Beste Talent is gewonnen door Tjaronn Chery (FC Emmen). De Gouden Stier kreeg hij overhandigd door Dries Mertens. In zijn eerste seizoen voor FC Emmen won Tjaronn eerder dit seizoen de Bronzen Stier voor Talent van de 2e periode.
De Gouden Stier voor Topscorer werd uitgereikt door Björn Vleminckx en gewonnen door Johan Voskamp (Sparta). Johan scoorde in totaal 29 doelpunten dit seizoen, waarvan maar liefst acht tijdens zijn eerste wedstrijd voor Sparta Rotterdam.
Marc Höcher (Helmond Sport) mocht de titel van Beste Speler in ontvangst nemen, welke hem werd uitgereikt door Bert van Oostveen, Directeur Betaald Voetbal, KNVB. Na de laatste Bronzen Stier van dit seizoen heeft hij nu ook de Gouden Stier in ontvangst mogen nemen. Beste Trainer is dit jaar, na een zeer succesvol seizoen bij RKC Waalwijk, uitgereikt aan Ruud Brood. Deze prijs mocht hij in ontvangst nemen van John van de Brom.

De uitreiking van de Gouden Stieren is inmiddels een toonaangevend evenement geworden waarmee de beste sportieve prestaties in de Jupiler League worden beloond. Vandaag vond de derde editie van deze feestelijke en verrassende uitreiking plaats in Panama, Amsterdam.

De Gouden Stieren zijn uitgereikt door voetbalvedettes die na hun carrière in de Jupiler League doorgroeiden naar de top. Er is ook nog een Gouden Stier te verdienen voor de clubs uit de Jupiler League die deelnemen aan de Jupiler Play-Offs. Als een club uit de Jupiler League promoveert wordt hiervoor ook een Gouden Stier uitgereikt. De eerste ronde in de Jupiler Play-Offs start op dinsdag 10 mei. Dit jaar zijn alle wedstrijden in de Jupiler Play-Offs live te zien op Eredivisie Live.

We hebben ervaren dat we met de uitreiking van de Gouden Stieren de Jupiler League extra aantrekkelijk en spannend maken voor clubs, spelers, trainers en publiek, aldus directeur Patrick Brand van de Coöperatie Eerste Divisie. Met de Gouden Stieren hebben we vandaag degenen onderscheiden die over het gehele seizoen de beste prestaties hebben neergezet. De stier staat symbool voor kracht, sportiviteit, competitiviteit en passie in het voetbal. Het zijn de eigenschappen die een speler moet hebben om hogerop te komen.

De verkiezing van de Gouden Stieren werd gerealiseerd in samenwerking met hoofdsponsor en naamgever Jupiler, Eyeworks Sport, SVP Sfeerbeheer en Panama. De jurering werd gedaan door de trainers en aanvoerders van de 18 clubs uit de Jupiler League. Zij hebben ook de winnaars van de Bronzen Stieren bepaald, wat de winst van de Bronzen en Gouden Stier extra waardevol maakt voor de spelers en trainers. Daarnaast hebben de fans ook de mogelijkheid gehad om te stemmen.