Gemeente Zijpe


Jeugdsportfonds Zijpe actief; Alle kinderen moet kunnen sporten!
De gemeente Zijpe is een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met het Jeugdsportfonds Noord-Holland. In de overeenkomst staan belangrijke afspraken om kinderen van financieel minder draagkrachtige ouders een kans te bieden om te gaan sporten in verenigingsverband.

De gemeente heeft geld beschikbaar gesteld voor deze doelgroep, omdat deze kinderen een duidelijke achterstand in sportparticipatie laten zien, in veel gevallen als gevolg van een tekort in het besteedbaar inkomen. Motto van het Jeugdsportfonds is: Alle kinderen moeten kunnen sporten. Het Jeugdsportfonds wil kinderen door middel van sport een kans bieden zich positief te ontwikkelen.

Professionals die betrokken zijn bij de opvoeding, zorg en/of ontwikkeling van kinderen, zogenaamde intermediairs, kunnen een kind tussen de 4 en 18 jaar aanmelden bij het Jeugdsportfonds. Voorbeelden van intermediairs zijn leraren, artsen, maatschappelijk werkers, schulphulpverleners, jeugdzorgmedewerkers, medewerkers van de GGD, sportbuurtwerkers en diëtisten. Zij kunnen aanvragen indienen, aangezien zij de persoonlijke situatie van het kind kennen. De aanvraag verloopt gemakkelijk via internet en na goedkeuring zal het Jeugdsportfonds de jaarcontributie direct naar de vereniging overmaken. Voor een aanvraag geldt een maximum bedrag van ⬠225,- per jaar bestemd voor contributie en sportkleding. Kinderen noch hun ouders ontvangen direct geld of goederen van het Jeugdsportfonds.

Met de instelling van het Jeugdsportfonds hoopt de gemeente dat alle kinderen uit Zijpe de mogelijkheid krijgen om te gaan sporten in verenigingsverband.

Het Jeugdsportfonds Noord-Holland is mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Holland. Voor meer informatie over het Jeugdsportfonds Noord-Holland, bezoek de website
www.jeugdsporfondsnoordholland.nl. Onder het kopje âspelregelsâ kunnen de exacte criteria voor het indienen van een aanvraag nagelezen worden.

Â