Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.45 uur

Utrecht, 10-05-2011

Automobiliste bekneld

UTRECHT Op maandagavond raakte een automobiliste bekneld bij een aanrijding tussen twee autos.

Omstreeks 20.50 uur kreeg de politie een melding van een verkeersongeval tussen twee autos op de kruising van de Professor Sjollemalaan met de Raiffeisenlaan. Ter plaatse bleek dat een 55-jarige vrouw uit Utrecht kwam vanaf de Raiffeisenlaan en reed in de richting van de Kardinaal de Jongweg. De andere auto kwam vanaf de Professor Sjollemalaan en reed in de richting van de Eykmanlaan. Deze auto werd bestuurd door een 43-jarige vrouw uit Utrecht. Op het kruispunt werd door de 55-jarige bestuurster geen voorrang gegeven, waardoor de aanrijding ontstond. De 43-jarige vrouw zat bekneld in haar voertuig en moest door de brandweer uit de auto geknipt worden. Vervolgens werd zij met nekklachten naar het ziekenhuis gebracht.

Autokraker

UTRECHT Een man werd in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden, omdat hij had ingebroken in een auto.

Rond 01.20 uur kreeg de politie een melding van een auto-inbraak aan de Lombokstraat. Een man zou een auto hebben opengebroken en weggereden zijn in de richting van de Kanaalstraat. Cameratoezicht zag de verdachte rijden in de Van Sijpesteijntunnel, hij voldeed aan het opgegeven signalement en reed richting het Smakkelaarsveld. Agenten gingen direct ter plaatse en konden de man aanhouden. De 31-jarige man uit Utrecht werd ingesloten voor verhoor.

Hennepkwekerij

UTRECHT Op maandagmiddag werd in een woning kweekapparatuur voor hennepplanten aangetroffen.

De politie kreeg omstreeks 17.10 uur een melding van een opengebroken deur van een woning aan de Magelhaenlaan. Agenten gingen ter plaatse en troffen in de woning potten en kweekapparatuur aan voor hennepplanten, maar geen planten. De politie heeft het vermoeden dat de hennepplanten zijn gestolen. De kweekapparatuur is in beslag genomen.

Bejaarde man gewond

UTRECHT Een man raakte op maandagmiddag gewond, nadat hij uit zijn scootmobiel was gevallen.

Omstreeks 17.30 uur kreeg de politie een melding van een persoon die uit een scootmobiel was gevallen op de Beneluxlaan. Ter plaatse bleek dat de 89-jarige man uit Utrecht een bocht te scherp had genomen, waardoor de scootmobiel op zijn kant ging. Het slachtoffer had verwondingen aan zijn hoofd en zijn been. Hij werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Te hard rijden zonder rijbewijs

UTRECHT Een man werd op maandagochtend aangehouden, omdat hij te hard reed en zijn rijbewijs was ingevorderd.

Rond 11.20 uur zagen surveillerende agenten een auto met hoge snelheid over de Weg van de Verenigde Naties rijden. De bestuurder reed 60 km/u, waar 30km/u is toegestaan. De agenten zetten de achtervolging in en gaven de bestuurder een stopteken. Toen bleek dat het rijbewijs van de 21-jarige bestuurder uit Utrecht was ingevorderd. De man werd aangehouden en het voertuig werd in beslag genomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Passagier gewond bij aanrijding

UTRECHT Op maandagochtend kwamen twee autos met elkaar in botsing, hierbij raakte een vrouw gewond.

De politie kreeg rond 09.55 uur een melding van een verkeersongeval tussen twee autos op de Falklanddreef. Een 33-jarige vrouw uit Vleuten reed in haar auto vanaf de Kasaidreef in de richting van de Carnegiedreef. De andere auto kwam vanaf de Carnegiedreef en reed in de richting van de Zamenhofdreef. Deze auto werd bestuurd door een 28-jarige vrouw uit Maarssen. Op de kruising van de Carnegiedreef met de Paranadreef ontstond een aanrijding tussen de twee autos. Een bijrijdster van de 28-jarige bestuurster had pijn op haar borst. Deze 28-jarige vrouw uit Etten-Leur werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Inbraak

UTRECHT Een bewoner betrapte in de nacht van maandag op dinsdag een inbreker in zijn woning. De politie is op zoek naar getuigen.

Omstreeks 00.45 uur kreeg de politie een melding van een inbraak in een woning aan de Bemuurde Weerd. De bewoner had de inbreker betrapt, waardoor hij ervandoor ging. Het gaat om een man, gekleed in een lichtgeel T-shirt met een zwarte opdruk.

De politie is op zoek naar getuigen, zij kunnen contact opnemen via 0900-8844.

Mishandeling
UTRECHT Op maandagmiddag 9 mei werd een vrouw mishandeld door een onbekende man.

Omstreeks 17.00 uur liep een 20-jarige vrouw uit Utrecht op de Nigerdreef, ter hoogte van de Mekongdreef. Op dat moment stopte er een auto, een donkerkleurige Skoda Fabia, achter haar. Uit de auto stapte een man, die haar beetpakte, haar lastig viel en vervolgens mishandelde, waarbij zij ten val kwam. Daarna reed de verdachte in de auto weg in de richting van de Rio Brancodreef.

Signalement:

- Getinte huidskleur


- Ongeveer 1.70 meter lang


- Tussen de 25-30 jaar oud


- Fors postuur

- Opgeschoren donker haar met aan de bovenkant stekels
- Bakkebaarden tot aan zijn kin

- Hij droeg een donkerbruine jelaba.

Het slachtoffer deed aangifte van mishandeling. Zij had licht letsel opgelopen. Aan getuigen van de mishandeling wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Utrecht stad via telefoonnummer 0900-8844.

Rijbewijs kwijt na overmatig alcoholgebruik
UTRECHT In de nacht van maandag op dinsdag raakte een automobilist zijn rijbewijs kwijt omdat hij duidelijk te veel had gedronken.

Omstreeks 03.30 uur werd de politie gealarmeerd door een getuige die had gezien dat een automobilist op de Rijksweg A2 de vangrail had geraakt. Vervolgens was hij gewoon doorgereden. Kennelijk had hij te veel gedronken.

Agenten zagen de verdachte op de A2 rijden en lieten hem op de afslag naar de Zuilense Ring stoppen. De automobilist, een 62-jarige Amsterdammer, bleek inderdaad te veel te hebben gedronken en werd aangehouden. In het politiebureau blies hij bij de ademanalyse 580 ug/l. Zijn rijbewijs werd daarop ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.