Stallergenes opent nieuwe productiefaciliteit voor graspollen

Persbericht van ADMIX HEALTH

Betere controle van grondstoffen, betere kwaliteit van allergeenspecifieke immunotherapieën.

Almere - 10 mei 2011 - Stallergenes, wereldleider op het gebied van sublinguale immunotherapie, heeft onlangs een nieuwe productiefaciliteit voor grondstoffen geopend in Amilly, Loiret (Frankrijk). De site is geheel gericht op het verzamelen en verwerken van graspollen die worden gebruikt voor de productie van allergeenspecifieke immunotherapieën, meer in het bijzonder de immunotherapietablet Oralair(R).

Oralair(R) is een sublinguale behandelingsvorm voor patiënten met matige tot ernstige allergiegerelateerde aandoeningen aan de luchtwegen veroorzaakt door graspollen. Het actieve bestanddeel bestaat uit vijf gezuiverde pollenextracten die overeenkomen met de natuurlijke blootstelling van patiënten in Europa: Engels raaigras (Lolium perenne), veldbeemdgras (Poa pratensis), Timotheegras (Phleum pratense), kropaar (Dactylis glomerata) en gewoon reukgras (Anthoxanthum odoratum).

Optimale controle
Op de nieuwe site, die voldoet aan alle normen voor farmaceutische productie, vindt de productie van graspollen plaats in omstandigheden waarin optimale controle van de grondstoffen gegarandeerd is. Stallergenes heeft een uniek proces ontwikkeld voor de productie en omzetting van grondstoffen in farmaceutische actieve ingrediënten om de hoge kwaliteit van de producten te waarborgen en te voldoen aan de eisen van de gezondheidsautoriteiten, die almaar strenger worden. De medewerkers van de groep hebben in samenwerking met lokale partners, waaronder het Frans nationaal onderzoeksinstituut CEMAGREF, een geheel nieuw en geautomatiseerd proces voor het verzamelen en produceren van pollen opgezet.

Wereldleider productie graspollen
Stallergenes heeft op dit moment 45 hectare grasland in beheer. Dat areaal zou de komende jaren kunnen groeien tot 120 à 150 hectare en zo binnen vijf jaar de helft van de behoefte aan graspollen van het bedrijf kunnen dekken. Charles Ruban, adjunct-directeur Productontwikkeling bij Stallergenes, licht toe: 'Het besluit om onze eigen grondstoffen te produceren berust op een strategische keuze. Zo kunnen we namelijk de kwaliteit van de pollen en de totale farmaceutische supply chain bewaken, en dus de traceerbaarheid van onze producten waarborgen.' De investering in de site in Amilly betekent dat Stallergenes, wereldleider op het gebied van de productie van huisstofmijten voor farmaceutische doeleinden, nu ook de nummer één voor de productie van graspollen wordt.

Over Oralair(R)
Oralair(R) is een sublinguale allergeenspecifieke immunotherapie in tabletvorm voor patiënten met ernstige allergische rhinoconjunctivitis veroorzaakt door graspollen die met symptomatische behandeling niet adequaat bestreden kan worden.

Voor de werkzaamheid van Oralair(R), dat klinisch is ontwikkeld op basis van onderzoek bij ruim 1.800 patiënten, bestaat een overtuigende hoeveelheid bewijs. De werkzaamheid op korte termijn in de aanbevolen dosering van 300 IR gedurende het eerste seizoen is aangetoond in twee klinische onderzoeken, een bij volwassenen en een bij kinderen (VO34.04 en VO52.06).

In een farmacodynamisch onderzoek (V056.07) heeft Stallergenes aangetoond dat het symptoomonderdrukkend effect intrad vanaf de eerste maand zonder dat andere, symptoomonderdrukkende medicatie gebruikt werd en ongeacht de individuele variaties in blootstelling aan pollen.

Over Stalair(R)
Stalair(R) is het farmaceutisch en klinisch ontwikkelingsprogramma voor sublinguale immunotherapietabletten van Stallergenes dat tot doel heeft in Europa en andere strategische markten marktregistratie te verkrijgen.

Oralair(R) is het eerste project dat is uitgevoerd in het kader van dit programma. Voor dit product is in Europa inmiddels een Mutual Recognition Procedure afgerond. Het tweede project is Actair(R), een immunotherapietablet voor huistofmijtgeïnduceerde allergie. Stallergenes is voornemens Actair(R) eerst in Duitsland op de markt te brengen, en vervolgens in heel Europa, na een Mutual Recognition Procedure.

Het Stalair(R)-programma, dat voldoet aan de criteria voor Evidence Based Medicine, maakt de weg vrij voor de ontwikkeling van een nieuwe therapeutische klasse. Het beantwoordt aan de behoeften van patiënten door ze eenvoudige, praktische toedieningsvormen te bieden met inachtneming van de klinische en regulatoire eisen van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) en nationale instanties voor registratie van geneesmiddelen.

Over Stallegenes
Stallergenes is een Europees biofarmaceutisch bedrijf dat is gespecialiseerd in de ontwikkeling van immunotherapieën voor allergiegerelateerde aandoeningen van de luchtwegen, zoals ernstige rhinoconjunctivitis, allergische rhinitis en allergische astma. Het bedrijf streeft ernaar een voortrekkersrol te vervullen op het gebied van sublinguale immunotherapie en investeert daartoe jaarlijks 20% van zijn bruto omzet in Research & Development. Stallergenes richt zich actief op de ontwikkeling van een nieuwe therapeutische klasse: sublinguale immunotherapie in tabletvorm. In 2010 realiseerde Stallergenes een omzet van 216 miljoen euro en waren meer dan een half miljoen patiënten met producten van het bedrijf behandeld.

Links:
http://www.stallergenes.nl



Razende Robot Reporter