Politie Drenthe

Dinsdag 10 mei 2011

Provincie Drenthe, 10-05-2011

Politie zoekt getuigen van een ernstig zedendelict

ZUIDLAREN De politie is op zoek naar getuigen in verband met een ernstig zedendelict. Maandagavond rond 16.45 uur fietste een 73-jarige vrouw uit Zuidlaren over de Schapendrift komende uit de richting van de wijk Zuides. Net voorbij de splitsing met het pad die naar de Oude Tolweg leidt, zag zij een fiets staan. Toen zij deze passeerde werd zij plotseling gegrepen door een man. Hij trok haar van de fiets en verrichtte onzedelijke handelingen bij haar. Doordat er een andere vrouw op een fiets kwam aanrijden, staakte de man zijn handelingen. Hij pakte zijn fiets en fietste weg in de richting van de Oude Tolweg. De verdachte is een jongeman van ongeveer 1.80 m lang. Graag komen wij in contact met iedereen die maandag tussen 15.30 uur en 17.30 uur in de buurt van de Schapendrift is geweest. Dit geldt voor mensen die de verdachte mogelijk voor of na het incident hebben gezien, maar ook voor mensen die niks opvallends hebben gezien. Zij kunnen zich melden bij de politie via het telefoonnummer 0900-8844.

Meisjes aangehouden wegens winkeldiefstal

EMMEN Twee meisjes van 16 jaar uit Veenoord zijn maandagmiddag aangehouden wegens winkeldiefstal. De twee meiden hadden ieder een t-shirt weggenomen uit een winkel aan het Mondriaanplein zonder te betalen. Beide verdachten zijn ingesloten voor verhoor.

Vrouw aangehouden wegens mishandeling

ASSEN Een 21-jarige vrouw uit Drogteropslagen is aangehouden op verdenking van mishandeling van een 53-jarige man uit Assen. De man zou door twee meiden en een jongen zijn mishandeld op het fietspad aan de Industrieweg in Assen. Op basis van getuigenverklaringen kon één van de verdachten worden aangehouden. Het is nog niet duidelijk at de aanleiding van de mishandeling is geweest. Het slachtoffer is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet nader onderzoek.

Aanhouding wegens diefstal

BRONNEGERVEEN De politie heeft maandagmiddag twee jongens van 21 en 27 jaar uit Stadskanaal aangehouden op verdenking van inbraak in een schuur aan de Gasselterstraat. De politie werd getipt door een getuige. De jongens zouden een fiets uit de schuur hebben weggenomen. Beide mannen zijn ingesloten voor verhoor. De politie doet nader onderzoek.

Rijden onder invloed

HOOGEVEEN De politie heeft maandagavond een 64-jarige man uit Veenoord aangehouden op de Mr Cramerweg op verdenking van het rijden onder invloed. De verdachte blies 295 ugl. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

ZUIDLAREN Agenten hebben maandagavond een 26-jarige man uit Tribsees (Duitsland) aangehouden op de Verlengde Stationsweg wegens het rijden onder invloed. Op het bureau blies hij 295 ugl. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Politie zoekt getuigen van een ernstig zedendelict

ZUIDLAREN De politie is op zoek naar getuigen in verband met een ernstig zedendelict. Maandagavond rond 16.45 uur fietste een 73-jarige vrouw uit Zuidlaren over de Schapendrift komende uit de richting van de wijk Zuides. Net voorbij de splitsing met het pad die naar de Oude Tolweg leidt, zag zij een fiets staan. Toen zij deze passeerde werd zij opeens gegrepen door een man. Hij trok de vrouw van de fiets en verrichte onzedelijke handelingen bij haar. Doordat er een andere vrouw op een fiets kwam aanrijden stopte de man. Hij pakte vervolgens zijn fiets en fietste weg in de richting van de Oude Tolweg. De verdachte is een jongeman van ongeveer 1.80 m lang. De politie is op zoek naar getuigen die de verdachte mogelijk voor of na het incident hebben gezien in de omgeving van de Schapendrift. De politie is komt graag in contact met alle mensen die maandag tussen 15.30 uur en 17.30 uur in de buurt van de Schapendrift zijn geweest. Dit geldt ook als zij niks opvallends hebben gezien. Zij kunnen zich melden bij de politie via het telefoonnummer 0900-8844.