Politie Groningen

Dinsdag 10 mei 2011

Provincie Groningen, 10-05-2011

Automobilist rijdt door naar veroorzaken aanrijding

DELFZIJL De politie onderzoekt een aanrijding waarbij de veroorzaker na het ongeval doorreed.. Maandagochtend omstreeks 10:30 uur reed een onbekende automobilist met zijn auto tegen een geparkeerd staande auto. De auto stond op de parkeerplaats bij een supermarkt aan De Vennen in Delfzijl. Nadat deze automobilist was uitgestapt en de schade had bekeken stapte hij weer in en reed zonder zijn identiteit achter te laten weg. Door de aanrijding ontstond er een aanzienlijke schade aan het geparkeerde voertuig. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844.

Krattendieven hebben meer op hun kerfstok

GRONINGEN De politie heeft maandagmiddag twee mannen (36 en 42 jaar) uit Groningen aangehouden voor diefstal van kratten. Het tweetal werd op bewakingsbeelden van diefstallen bij twee supermarkten herkend. Hierbij was te zien hoe beide verdachten lege kratten hadden gesloten bij een supermarkt aan de Meeuwerderweg en het Gedempte Zuiderdiep in Groningen. Toen de Stadjers de kratten voor statiegeld probeerden in te leveren, werden beiden verdachten door de politie ingerekend. Zij moesten mee naar het politiebureau en werden ingesloten. De politie onderzoekt of beide verdachten verantwoordelijk zijn voor meerdere krattendiefstallen. De politie maakt proces-verbaal op.

Inbrekers aangehouden dankzij alerte getuige

GRONINGEN Dankzij een alerte getuige heeft de politie maandagmiddag twee mannen (40 en 41 jaar) uit Groningen (beiden veelplegers) aangehouden. De getuige had gezien dat beide mannen op 6 mei jl. een woninginbraak hadden gepleegd in de Eerste Hunzestraat in Groningen. De daders hadden daarbij een laptop meegenomen. Maandagmiddag zag de getuige het duo lopen in de omgeving van het Noorderstation. Hij waarschuwde de politie. Gewaarschuwde agenten konden beide knapen in de Almastraat aanhouden. Zij moesten mee naar het politiebureau en werden ingesloten. Het veelplegerteam van de politie stelt een onderzoek in.

Rijden zonder rijbewijs

WINSCHOTEN/GRONINGEN De politie heeft maandagavond twee bestuurders op de bon geslingerd voor het rijden zonder rijbewijs. Een 18-jarige man uit Winschoten werd betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Agenten zagen de jongeman in een auto rijden op de Bovenburen. Het was de agenten bekend dat de bestuurder niet in het bezit was van een rijbewijs. Na het zien van de politie ging de jongeman er vandoor. Tijdens de rit raakte hij meerdere stoepranden en verloor de wieldoppen van zijn auto. Agenten zagen de auto op de Jan van Galenlaan voor een woning staan. Na aanbellen deed de wegpiraat open. Hij kreeg een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs.

Maandagavond liep een 17-jarige bromfietser uit Groningen op het Gedempte Zuiderdiep in Groningen ook tegen de lamp. Ook hij kreeg een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs.

Drugsdealer aangehouden

WINSCHOTEN - De politie heeft maandagavond op het Burgemeester Schonfeldplein een 22-jarige man uit Winschoten aangehouden voor het bezit en het dealen van harddrugs. Surveillerende politieagenten in burger zagen dat de Winschoter nogal schichtig om zich heen keek. Zij herkenden hem als een bekende drugsdealer. Toen agenten zagen dat de man iets aan een voorbijganger verkocht werd hij aangesproken. De 22-jarige werd gefouilleerd vanwege vermeend drugsbezit. Er werd bij hem ruim 6 gram cocaïne aangetroffen. De verdachte werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor kon hij weer gaan. De verdovende middelen werden in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Fietsendief op heterdaad betrapt

GRONINGEN De politie heeft maandagavond aan de Stationsweg een 51-jarige man uit Groningen aangehouden voor fietsendiefstal. Surveillerende agenten zagen dat de man veel belangstelling had voor de gestalde fietsen ter hoogte van de museumbrug. Zij zagen dat de verdachte een fietsslot open brak en op de fiets stapte. Hierop hebben agenten de fietsendief aangehouden. Hij is voor verhoor naar het politiebureau gebracht. De fiets werd in beslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Man aangehouden na burenruzie

KIEL-WINDEWEER De politie heeft dinsdagavond een 23-jarige inwoner van Kiel-Windeweer aangehouden voor mishandeling van zijn buurvrouw. Na een woordenwisseling in de tuin gaf de verdachte de buurvrouw een vuistslag in haar gezicht. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van het geweld. Zij hoefde zich niet onder doktersbehandeling te stellen. De verdachte moest mee naar het politiebureau. Hij kon na verhoor weer gaan. Door de politie wordt proces-verbaal opgemaakt.

Litouwers betrapt bij diefstal diesel

GRONINGEN - Een getuige heeft maandagnacht drie jongemannen (20 en 22) uit Litouwen betrapt bij het stelen van diesel uit een vrachtwagen. De vrachtwagen stond geparkeerd aan de Virulystraat in Groningen. De jongemannen waren er na de diefstal in een auto vandoor gegaan. Op basis van de getuigenverklaring kon de politie de auto aan de kant zetten. In de auto stonden jerrycans met diesel. Het drietal werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. De diesel werd in beslaggenomen. De politie onderzoekt of het trio verantwoordelijk is voor meerdere dieseldiefstallen in de provincie Groningen.

Alcomobilist aangehouden

GRONINGEN - Een 27-jarige automobilist uit Zuidlaren is maandagnacht aangehouden. De man werd in de Oude Kijk int Jatststraat in Groningen gecontroleerd. Hij bleek onder invloed te rijden. Op het bureau werd een alcoholpromillage van 1,65 vastgesteld. De man mocht na verhoor, met een rijverbod en proces-verbaal op zak, het bureau lopend verlaten. Zijn rijbewijs werd wel ingenomen.

De politie maakt proces-verbaal op.

Verwarde man voor vernieling aangehouden

FARMSUM De politie heeft dinsdagmorgen een 28-jarige man uit Delfzijl aangehouden voor vernieling. Omstreeks 01:40 uur reageerden agenten op een melding van en verwarde man die een ruit van een woning aan de Proosdij met een tuineend probeerde in te gooien. Bij onderzoek bleek dat de ruit heel gebleven was en dat de dader was gevlogen. Later in de nacht kregen agenten een andere melding van vernieling van een ruit. Dit keer bleek dat een verwarde man met een zwerfkei de ruit van een schuifpui van een woning aan het Pijpplein in Farmsum had vernield. Agenten troffen de man in zijn ondergoed in de omgeving aan. De Delfzijlster werd naar het cellencomplex gebracht waar hij zal worden verhoord. Daarna zal hij worden overgedragen aan het zorgkader.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen.

Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde op maandag 9 mei op diverse plaatsen op snelheid.

Delfzijl , Rijksweg:aantal geregistreerde voertuigen: 236, aantal overtredingen: 27, hoogst gemeten snelheid: 72 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Appingedam, Woldweg: aantal geregistreerde voertuigen: 597, aantal overtredingen: 45, hoogst gemeten snelheid: 95 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Ter Apel N366:aantal geregistreerde voertuigen: 1179, aantal overtredingen: 28, hoogst gemeten snelheid: 122 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Holwierde N33:aantal geregistreerde voertuigen: 956, aantal overtredingen: 2, hoogst gemeten snelheid: 108 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Grijpskerk N388:aantal geregistreerde voertuigen: 1377, aantal overtredingen: 155, hoogst gemeten snelheid: 113 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Wildevank K J de Vriezestraat:aantal geregistreerde voertuigen: 920, aantal overtredingen: 217, hoogst gemeten snelheid: 93 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Stadskanaal Semsstraat:aantal geregistreerde voertuigen: 776, aantal overtredingen: 96, hoogst gemeten snelheid: 88 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Nieuwe Pekela N366:aantal geregistreerde voertuigen: 1795, aantal overtredingen: 79, hoogst gemeten snelheid: 117 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Zuidbroek N33:aantal geregistreerde voertuigen: 2303, aantal overtredingen: 19, hoogst gemeten snelheid: 111 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Stadskanaal Geert Teisplein:tijdens een bromfiets en snorfietscontrole zijn tientallen bestuurders gecontroleerd. Er zijn 23 bekeuringen uitgedeeld voor onder andere geen rijbewijs en diverse technische eisen.