Politie Gelderland-Midden

Arnhemse slachtoffer van straatroof

Publicatiedatum: 10-5-2011 11:15:01

ARNHEM - Een 21-jarige vrouw uit Arnhem is maandagavond 9 mei op de Spijkerstraat in haar woonplaats het slachtoffer geworden van een straatroof. Een tot dusver onbekende man pakte met geweld haar portemonnee af. De vrouw kwam daarbij met de schrik vrij. De politie zoekt getuigen.

Het slachtoffer liep volgens haar zeggen even na zeven uur over straat toen ze door een onbekende fietser werd vastgepakt. Na een korte schermutseling liet de man los en miste het slachtoffer haar portemonnee.

Stekeltjeshaar
Volgens de Arnhemse ging het om een blanke man van ongeveer 45 a 50 jaar oud met een onverzorgd uiterlijk en een mager postuur. De man had donkerblond stekeltjeshaar en droeg een zwart jack met een print op de rug en witte strepen op de mouwen. Hij is weggefietst richting Riethorsterstraat, waar hij uit het zicht verdween.

Automobiliste
Volgens het slachtoffer moeten er meerdere getuigen zijn geweest: even verderop stonden twee mannen met een hond te praten. Ook een onbekend gebleven passerende automobiliste die het slachtoffer aansprak kan een belangrijke getuige zijn geweest. Deze getuigen, maar ook eventueel andere dan de hiergenoemde worden gevraagd contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844.
(2011055097-pk)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---