Frugi Venta (Groenten en Fruit Handelsplatform Nederland)


Gert Mulder per 1 augustus directeur Frugi Venta

Dhr. Gert Mulder (10 maart 1956) wordt per 1 augustus benoemd als directeur van Frugi Venta. Mulder heeft na zijn opleiding aan Wageningen Universiteit een veelzijdige loopbaan doorlopen. Het bestuur van Frugi Venta meent in Gert Mulder een goede opvolger van Willem Baljeu te hebben gevonden. Baljeu verlaat de organisatie per 1 september a.s.

Voorzitter Cees den Hollander is zeer content met de aanstelling van Gert Mulder. Hij is er van overtuigd dat de competenties en het netwerk van Gert Mulder de Frugi Venta- leden verder zullen helpen in de ontwikkeling van een onmisbare schakel in een succesvol tuinbouwcluster.

Mulder startte zijn loopbaan als onderzoeker bij de Universiteit van Groningen (1983 t/m 1985) om vervolgens via de Plantenziektenkundige Dienst (t/m 1990) terecht te komen bij de NAK, hier was hij tijdelijk plaatsvervangend directeur (t/m 1996). Vervolgens werkte hij als consultant in de bloemensector. Vanaf 1998 t/m 2001 werd hij directeur van Cavo Latuco. Vervolgens was hij directeur bij de Waterdrinker Group, handelsbedrijf in bloemen. Hier werkte hij aan conceptontwikkeling en marketing.
"Gert Mulder heeft in zijn carrière laten zien onder meer sterk te zijn in marketing en innovatie", aldus Den Hollander. "Daarbij heeft hij een zeer sterke `drive' om resultaat te halen. Hij vindt dat de rol van onze leden onderschat wordt. De activiteiten van onze leden zijn onmisbaar in een succesvolle tuinbouwketen van zaadhuis tot consument. De handel wil graag de verbinding zijn tussen nationale en internationale producenten en de detailhandel, die vervolgens de consument op een verantwoorde manier voorziet van lekker, vers en gezond AGF."

Mulder is een persoon die enerzijds de (bloemen)handel kent en anderzijds de tuinbouw maar ook de overheden en diverse sleutelfunctionarissen in de TOP sectoren structuur. De afgelopen maanden is door een selectiecommissie bestaande uit vice- voorzitter Ron de Greeff, bestuursleden Shawn Harris, Rian Verwoert en Cees den Hollander intensief gezocht naar een geschikte opvolger voor Baljeu. Den Hollander speekt zijn waardering uit voor de inzet van de commissie bij de zoektocht naar een geschikte kandidaat.