Menzis verlengt sponsorcontract Het Zondagochtend Concert

Persbericht van Menzis

Menzis verlengt sponsorcontract Het Zondagochtend Concert

Amsterdam, 10 mei 2011

Met ingang van 1 september 2011 verlengen Menzis, Het Concertgebouw en de AVRO hun samenwerking rond de serie Het Zondagochtend Concert met nog eens drie seizoenen. Menzis is sinds 2007 sponsor van deze concertserie, en bestendigt hiermee zijn sponsorsamenwerking.

Het Zondagochtend Concert is een van de meest succesvolle series van Het Concertgebouw, en de wekelijkse live-uitzending door de AVRO behoort tot de best beluisterde programma's op Radio 4.

Het Concertgebouw, dat voor 95% uit private gelden gefinancierd wordt, is zeer verguld met de verlenging van het sponsorcontract met Menzis. Simon Reinink, Algemeen Directeur Het Concertgebouw NV: "Wij organiseren samen met de AVRO jaarlijks 40 concerten op de zondagochtend. De programmering is laagdrempelig en de toegangsprijzen zijn laag. Zodoende bereiken we een breed publiek, van jong tot oud. Al deze mensen genieten samen van mooie muziek en vinden daarin inspiratie en bezinning. Een gezonde geest en een gezond lichaam horen bij elkaar. Wij zijn daarom trots dat zorgverzekeraar Menzis als sponsor aan deze serie verbonden is".

De missies van Het Concertgebouw ('zoveel mogelijk mensen verrijken met de mooiste muziek') en van Menzis ('elk menz is er een') sluiten goed bij elkaar aan. Roger van Boxtel, Bestuursvoorzitter van Menzis: "Menzis houdt zich bezig met het lichamelijk en geestelijk welbevinden van ruim 2 miljoen klanten. Muziek is belangrijk voor dat geestelijk, en soms zelfs ook voor het lichamelijk welbevinden. Muziek heeft een helende werking en kan bijdragen aan het verbinden van mensen. Dat je daar als sponsor aan kunt bijdragen, past in de missie van Menzis".

Willemijn Maas, Algemeen Directeur van de AVRO: "De AVRO maakt kunst en cultuur voor een breed publiek toegankelijk. Het Zondagochtend Concert vormt daarvan een geweldig voorbeeld. Talloze bezoekers maakten in de afgelopen jaren voor het eerst kennis met live klassieke muziek. Ik ben dan ook bijzonder verheugd dat Menzis het contract met de AVRO en Het Concertgebouw heeft willen verlengen."

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.




Razende Robot Reporter