Kamer van Koophandel

Kopers en verkopers bedrijf komen samen op Overnamedag KvK

dinsdag 10 mei 2011

Ondernemers hebben lef. Lef om te ondernemen en te vernieuwen. Waar ook lef voor nodig is, is om al vroeg over de overname van je bedrijf na te denken. Timing is hierbij het sleutelwoord. Te lang wachten kan resulteren in gedwongen verkoop en `opeten' pensioen. Op tijd stappen ondernemen kan echter zorgen voor goede overdracht, zekerheid voor personeel en imagobehoud bedrijf.

Overnamedag KvK

Ondernemers die nadenken over de verkoop van hun bedrijf worden tijdens de Overnamedag van de Kamer van Koophandel op 16 mei in Houten, volop vrijblijvend geadviseerd door deskundige adviseurs op fiscaal, juridisch en organisatorisch gebied. De Overnamedag van de Kamers van Koophandel Gooi-, Eem- en Flevoland en Midden-Nederland brengt potentiële verkopers én kopers van bedrijven op een laagdrempelige manier samen.

Ook voor kopers

De overnamedag van de KvK is tevens een uitstekend startpunt voor ondernemers die een bedrijf willen kopen. Een bedrijf overnemen heeft namelijk veel voordelen. Startende ondernemers die starten door een bedrijfsovername hebben een grotere overlevingskans dan `gewone' starters. Na vijf jaar is 96% van de kopers nog actief tegenover 50% van de gewone starters. Verder is bekend dat tweederde van de kopers van een bestaand bedrijf een omzetstijging boeken, het klantenbestand vergroten, innovatiever zijn, de winstgevendheid verbeteren en 2,5 keer meer werkgelegenheid creëren.

De Overnamedag biedt naast advies, inzicht in het hele koop- en verkoopproces. Er zijn presentaties, rondetafelgesprekken en drie ondernemers vertellen, onder leiding van een deskundige, over hun ervaringen.

Aanmelden

Ondernemers zijn op 16 mei van harte welkom in het Van der Valk Hotel in Houten van 15.30 tot 20.30 uur. De toegang is gratis, aanmelden gewenst. Kijk op www.kvk.nl/overnamehouten voor aanmelden en het programma.

Bron: KvK