Talis


Huurders krijgen sleutel nieuwbouwappartement in Achterlo

Begin mei leverde Talis aan 28 nieuwe huurders hun appartement in Hof van Achterlo op.

Voor de nieuwbouwappartementen in verschillende prijsklassen was veel belangstelling. Talis zocht starters en doorstromers en gaf haar bewoners keuzes voor de uitstraling van hun keuken en badkamer.

Nieuwe woning

Huurders kregen hun sleutel van 24 sociale (EUR 576,00) en vier middeldure (EUR 623,53) woningen. Alle woningen hebben twee slaapkamers en elk een parkeerplaats en eigen berging onder het gebouw. De woningen zijn erg energiezuinig en dat zien de huurders terug in hun woonlasten. Talis verhuurt de appartementen voor de helft aan starters en de andere helft aan doorstromers, zodat er nu een leuke mix van mensen komt te wonen.

Het plan

Hof van Achterlo ligt op de hoek van de 25e en 28e straat van de Homberg in de wijk Achterlo in Wijchen. Hier komt een aantrekkelijk winkelcentrum met twee supermarkten, diverse dagwinkels, een eetgelegenheid en een pinautomaat. Giesbers-Arnhem Bouw realiseerde in het gebouw ook koopappartementen. Alle woningen komen boven de winkels. Talis neemt de huurwoningen af. Alle appartementen liggen rondom een hof en zijn verdeeld over drie woonlagen. Op de eerste woonlaag is een gezamenlijke stadstuin gerealiseerd voor de nieuwe bewoners.