Gemeente Anna Paulowna

Beëdigde BOA houdt toezicht in Anna Paulowna

Anna Paulowna heeft een beëdigd Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) in dienst. Mevrouw A. Bolsenbroek is maandag 9 mei in Alkmaar beëdigd tot BOA. Zij is al enige maanden als toezichthouder werkzaam in de gemeente maar krijgt door de beëdiging meer bevoegdheden. Zij kan indien nodig verbaliserend optreden. Het blijft dan niet meer alleen bij waarschuwingen, maar het kan de volgende keer een boete zijn.

In de komende weken richt de BOA zich met name op de volgende punten: hangjongeren, loslopende honden en hondenpoep, parkeren, grofvuil en legitimatie. Hieronder een korte uitleg.

Hangjongeren
Met het mooie weer en de langere dagen vertoeven we graag op straat. Ook de jongeren komen bij elkaar op vaste plaatsen: op zich geen probleem. Zolang er maar geen hinderlijk gedrag plaats vindt op openbare plaatsen. Denk hierbij aan: verboden drankgebruik, verboden gedrag bij of in gebouwen, hinderlijk gedrag in voor publiek toegankelijke ruimten.

Â

Honden
Mensen houden van honden, maar niet van hondenpoep. Honden moeten in de bebouwde kom aan de lijn. Hondenpoep moet worden opgeruimd. De zakjes, knijpers en schepjes zijn te verkrijgen bij de dierenspeciaalzaken. Er is ook een hondenuitlaatroute in de gemeente. Een keer in de week rijdt de poepmobiel hierlangs om de hondenpoep op te zuigen. Deze machine is daar twee tot drie dagen mee bezig. Daarom vragen wij u toch de uitwerpselen zoveel mogelijk zelf op te ruimen. Het kan namelijk even duren voordat de poepmobiel deze verwijdert.

Download hier de hondenpoeproute.Â

Â

Parkeren
De BOA houdt ook toezicht op het parkeerbeleid. Met name wordt gelet op:

- parkeren van voertuigen van autobedrijven;
- te koop aanbieden van voertuigen;

- defecte voertuigen;

- voertuigwrakken;

- kampeermiddelen;

- parkeren van reclamevoertuigen;

- parkeren van grote voertuigen;

- parkeren van uitzichtbelemmerende voertuigen;
- aantasting van groenvoorzieningen door parkeren van voertuigen. Â

Er wordt op toegezien dat voertuigen niet geparkeerd staan:
- op stoepen;

- in plantsoenen;

- op groenstroken;

- op mindervalide parkeerplaatsen zonder aantoonbaar gehandicaptenparkeerkaart achter de voorruit.

Â

Voor de duidelijkheid: indien een trottoirband langs een groenstrook loopt, mag men daar niet op parkeren. Indien de berm gelijk loopt met de rijbaan mag daar wel geparkeerd worden zolang dit geen hinderlijke of gevaarlijke situaties oplevert. Waar wegen smal zijn wordt gedoogd om met twee wielen op de trottoirband te staan: zolang voetgangers en rollators er maar langs kunnen. Aanhangwagens en caravans en of campers mogen niet langer dan acht dagen geparkeerd staan op de openbare weg.Â

Â

Grofvuil
Regelmatig staat er grof huisvuil op de openbare weg. Grof huisvuil meldt u bij HVC. U krijgt een datum door wanneer het kosteloos bij u wordt opgehaald. Indien de gemeente dit moet opruimen en de dader wordt achterhaald, dan worden de kosten doorberekend en volgt mogelijk zelfs een boete. Dus meldt uw grofvuil bij de HVC. Ga naar www.hvcinzameling.nl en klik op de button âIk wil mijn afval kwijtâ. HVC haalt alleen wat er is aangemeld. Spullen die er later worden bijgezet, laten ze staan.Â

Â

Legitimatie
Zorg dat u altijd uw legitimatie bij u draagt. Indien deze is verlopen of vermist kunt u deze aanvragen bij de gemeente waar u staat ingeschreven.
Â