Erasmus Universiteit Rotterdam

Balanceren tussen werk en gezin ontrafeld

Rubicon subsidie voor onderzoek combinatie gezinsleven - carrière

Zitten er ook positieve kanten aan het balanceren tussen werk en privé? Op welke manier beïnvloeden het werk- en privé leven van werknemers elkaar? Dr. Lieke ten Brummelhuis van het Instituut voor Psychologie heeft de Rubicon-subsidie van NWO gekregen om onderzoek te doen aan de Drexel University in Philadelphia. Recent gepromoveerde wetenschappers krijgen met het Rubicon-programma de mogelijkheid ervaring op te doen aan een buitenlands topinstituut of aan een excellent Nederlands onderzoeksinstituut, voor een periode van maximaal twee jaar, waarbij onderzoek in het buitenland de voorkeur heeft. Ten Brummelhuis promoveerde aan de Universiteit Utrecht.

In dit post-doc onderzoek staat de vraag centraal op welke manier het werk- en privé leven van werknemers elkaar beïnvloeden. Het balanceren tussen werk en privé is een populair onderwerp geworden nu het merendeel van de werknemers werk- en gezinstaken combineert. Tot nu toe zijn vooral de nadelige gevolgen hiervan benadrukt in onderzoek en in de media. Maar heeft het vervullen van twee rollen ook voordelen heeft?

Het doel van dit onderzoek is zowel mogelijke voordelige en nadelige processen tussen werk en gezin te ontrafelen. De onderzoeker maakt onderscheid tussen mogelijk belastende aspecten van werk en gezin zoals bijvoorbeeld veel huishoudelijke taken, overwerk, en juist de waardevolle aspecten zoals onder andere de steun van de partner. Vervolgens wordt onderzocht hoe deze belastende versus waardevolle aspecten van werk en gezin uitkomsten in respectievelijk het gezin- en werkdomein beïnvloeden. Daarbij wordt zowel naar dagelijkse processen, als lange termijn effecten gekeken.
Het onderzoek maakt het mogelijk de wisselwerking tussen het werk- en privé leven van werknemers beter te begrijpen. De resultaten zijn relevant voor werkgevers en werknemers die een goede werk-privé balans nastreven.