Politie Gelderland-Midden

Edenaar aangehouden wegens bedreiging met wapen
Publicatiedatum: 10-5-2011 12:54:55

EDE- De politie heeft in de nacht van zondag op maandag 9 mei een 23-jarige man uit Ede aangehouden in een woning in de wijk Veldhuizen. De man wordt verdacht van bedreiging met een vuurwapen of iets wat daar op leek van zijn 50-jarige moeder. Dit gebeurde op dinsdagavond 3 mei in de ouderlijke woning in de wijk Veldhuizen waarop de politie een onderzoek startte.

Het slachtoffer meldde dinsdag 3 mei even voor half zeven de bedreiging bij de politie. De Edenaar zou om nog onbekende reden zijn moeder meerdere malen hebben bedreigd met een vuurwapen of iets wat daar op leek. Gezinsleden die getuigen waren van het incident zouden de woning zijn uitgevlucht waarna ze de politie waarschuwden. De Edenaar zou na de bedreiging in een auto zijn weggereden. Het slachtoffer verklaarde aangifte te willen doen van de bedreiging waarop de politie een onderzoek startte. Op zondagavond 8 mei kreeg de politie informatie dat de man mogelijk in een woning in de wijk Veldhuizen zou verblijven. Het arrestatieteam kon de Edenaar rond twee uur aanhouden waarna hij werd overgebracht naar het politiebureau. De man is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Huisverbod
De Edenaar heeft van de burgemeester een huisverbod opgelegd gekregen. Hij mag de komende 10 dagen zijn huis niet in. Ook mag hij geen contact opnemen met zijn ouders en andere gezinsleden. Voor alle betrokkenen is door de politie de hulpverlening in gang gezet. (2011052734-lh)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---