Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 10-05-2011

Collega van winkelpersoneel mogelijk zelf betrokken

Politie arresteert vier verdachten van gewapende overval

TILBURG: De politie heeft vier personen opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij een gewapende overval. Het misdrijf vond plaats op donderdagavond 10 februari 2011
bij een kledingzaak in de Pieter Vreedestraat. Onder de arrestanten zit een personeelslid van het bewuste bedrijf.

Bij de overval raakte niemand gewond. Drie mannen drongen rond 22.00 uur de zaak binnen en eisten geld. Ze bedreigden vier aanwezige medewerkers met een vuurwapen. De eigenaresse van de zaak werd mishandeld. Het was koopavond geweest en er waren geen klanten meer in de zaak. Nadat de daders geld hadden buitgemaakt, gingen zij er te voet vandoor.

Een uur na de overval arresteerde een verdachte. Deze jongeman (16) werd, diezelfde avond nog, na verhoor in vrijheid gesteld. Hij bleek niets met de overval te maken te hebben.

Het onderzoek dat de recherche instelde leidde in eerste aanleg in de richting van een personeelslid van de kledingzaak. Vervolgens kwamen de drie andere verdachten in beeld.
Ze werden alle vier op maandag 9 mei gearresteerd en in verzekering gesteld.
De arrestanten zijn:

- een 26-jarige man uit Moordrecht

- een 24-jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel

- een 21-jarige vrouw uit Tilburg

- een 23-jarige man uit Moordrecht

Het viertal is in het belang van het verdere onderzoek ingesloten in het cellencomplex van de politie. Zij worden nog deze voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Brand na werkzaamheden aan dak

TILBURG: Op de bovenverdieping van een ijssalon aan de Heuvelring in Tilburg ontstond maandagavond 9 mei 2011 brand. De bovenwoning was niet bewoond. Het vuur is vermoedelijk ontstaan bij werkzaamheden aan het dak. Er raakte niemand gewond.

De brand werd om 18.07 uur gemeld. Er was sprake van een sterke rookontwikkeling boven het centrum van Tilburg. Door de inzet van veel personeel en materieel (o.a. een hoogwerker) had de brandweer had het vuur snel onder controle. Vlak voor half zeven klonk het sein 'brand meester' . Door het snelle optreden van de brandweer bleef de
brandschade beperkt tot het dak. Wel was er sprake van forse
waterschade voor de ondergelegen ijssalon en uitzendbureau. Niet alleen het interieur van de ijssalon raakte beschadigd, ook de ijsvoorraad ging verloren. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken.

Voor de gedupeerden is Stichting Salvage ingeschakeld. Salvage treedt op namens de gezamenlijke brandverzekeraars en verzorgt de eerst opvang van betrokken en neemt schadebeperkende maatregelen.

De brand is vermoedelijk het gevolg van werkzaamheden aan het dak, eerder op de dag. De politie trad verkeersregelend op. De brand zorgde namelijk voor nogal wat toeschouwers. Bovendien ligt de hoek Heuvelring / Spoorlaan op een belangrijke verkeersader in het centrum van Tilburg. De Heuvelring en stukje Spoorlaan zijn tot 20.00 uur tijdelijk afgesloten geweest voor het verkeer en publiek.

Bekeuringen tijdens verkeerscontrole

TILBURG: De politie hield op maandag 9 mei 2011 tussen 14.45 uur en 16.30 uur een verkeerscontrole op de Bosscheweg te Tilburg. Tijdens deze controle is voornamelijk gekeken naar het niet dragen van de autogordel en mobiel bellen tijdens het autorijden. In totaal zijn 18 bekeuringen uitgeschreven voor de volgende feiten:

- 11 voor het niet dragen van de autogordel ( 100,-)

- 1 voor mobiel bellen tijdens het rijden ( 180,-)

- 3 voor het niet op eerste vordering tonen van het rijbewijs ( 70,-)
- 1 voor te weinig profiel op de autoband ( 100,-)

- 1 voor defecte verlichting van de aanhangwagen ( 70,-)

- 1 voor het rijden zonder (juiste categorie) rijbewijs ( 270,-)

In principe geldt dat hoe gevaarlijker de overtreding, des te hoger het boete bedrag.
Speerpunten waarop de politie vooral extra toezicht houdt zijn: gordels, roodlicht, alcohol, snelheid en helmen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat deze overtredingen vaak de oorzaak zijn van verkeersongevallen of zorgen voor ernstig letsel in geval van een aanrijding.

Stuntende scooterrijder (19) raakt zwaar gewond bij valpartij

TILBURG: Een 19-jarige inwoner van Tilburg raakte maandagavond 9 mei 2011 zwaar gewond bij een eenzijdig verkeersongeval. De man liep vermoedelijk ernstig hersenletsel op en is opgenomen in het Sint Elisabethziekenhuis.

Volgens diverse getuigen reed het slachtoffer met zeer hoge snelheid over de Hoflaan op een scooter, terwijl hij daarbij wheelies maakte. Zij zagen dat hij vervolgens met hoge snelheid schuin een
verkeersdrempel nam en vervolgens de macht over zijn stuur verloor. Hij kwam daarbij hard op de weg terecht.
Toen de ambulance en politie arriveerden stonden er naar schatting 50/75 nieuwsgierige mensen rond het slachtoffer. De scooter was al in 'veiligheid' gebracht door iemand, want het voertuig was nergens meer te bekennen.

Getuige helpt politie: twee inbrekers opgepakt

TILBURG: Twee inbrekers werden in de nacht van maandag 9 mei op dinsdag 10 mei door de politie op heterdaad aangehouden. Een oplettende getuige meldde rond middernacht dat er werd ingebroken in een garagebox in de Gerard van Swietenstraat. Mede dankzij door de aanwijzingen van de getuige kon de politie het tweetal insluiten en arresteren.
De twee mannen hadden een garagebox opengebroken en vervolgens elektrisch gereedschap gestolen. De buit en inbrekersgereedschap werd in hun auto aangetroffen door de agenten. Het bleek te gaan om twee mannen uit Tilburg, respectievelijk 49 en 65 jaar oud.

De 49-jarige man staat overigens te boek als veelpleger. Dat houdt in dat hij over een periode van vijf jaar meer dan tien processen verbaal tegen zich zag opmaken, waarvan ten minste één proces-verbaal in de afgelopen anderhalf jaar. Het Openbaar Ministerie Breda, de politie Midden en West Brabant en de penitentiaire inrichtingen in Breda en Tilburg pakken veelplegers gezamenlijk aan. De aanpak omvat
werkafspraken tussen de organisaties en heeft als doel de veiligheid te vergroten door middel van o.a. een zo lang mogelijke detentie voor veelplegers.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 10-05-2011 13:14 | © Regio Midden en West Brabant |