Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 10-05-2011

Twee arrestaties voor verdenking witwassen

BREDA: Vanmorgen zijn een 59-jarige man en een 23-jarige vrouw, beiden woonachtig in Rotterdam aangehouden in verband met de verdenking van witwassen. De verdachten zijn in verzekering gesteld. De verdenking tegen het tweetal is ontstaan tijdens het onderzoek naar het
schietincident medio juli 2010 op het woonwagenkampje aan de
Rijnauwenstraat. Daarbij kwam een 12-jarige Bredase jongen om het leven. In verband met de naspeuringen naar die schietpartij werden al zes arrestaties verricht. Drie verdachten zitten daarvoor nog vast, twee van hen moeten nog uitgeleverd worden. Zij worden vastgehouden in respectievelijk Engeland en Spanje.

De politie stelde direct na het schietincident op woensdagavond 14 juli 2010 een team van 25 rechercheurs samen. Het schietincident kende een voor Nederlandse begrippen extreem gewelddadig karakter. Er werd diverse malen met onder andere automatische wapens geschoten. Het rechercheteam sluit niet uit dat de daders verhaal wilden halen bij de bewoners van de bewuste woonwagen, op basis van een zakelijk conflict.

Naakte man besteelt vrouwen bij Galderse Meren

BREDA: Een 19-jarige Rotterdamse en haar vriendin zijn maandagavond rond 20.30 uur bij de Galderse Meren aan de Rijsbergsebaan door een nog onbekende man belaagd. Hij kwam naakt voor hen staan en heeft hun tassen gestolen.

De vrouwen waren aan het picknicken. Ze zagen dat voor hen een onbekende man, gekleed in een rode zwembroek, door het water liep. Het was een kalende man van tussen de 40 en 45 jaar oud. Terwijl zij aan het opruimen waren, voelden ze een paar druppels. Ze keken omhoog en zagen dezelfde man weer. Hij stond naakt op een heuveltje en had een bierfles vast. Hij sprong op hun kleed, waarna de vrouwen gilden en wegrenden. De man rende hen achterna. Hij achterhaalde de Rotterdamse en kwam vlak voor haar staan. Ze wist toch te vluchten. Ze zagen dat hun belager de tassen gepakt had en daarmee wegrende. De geschrokken vrouwen sloegen alarm bij drie jongens die aan het surfen waren. Ook een automobilist stopte en verleende hulp. Er is aangifte gedaan. In een van de tassen zat onder meer een portemonnee en een camera. De zedenpolitie stelt een nader onderzoek in.

Autodief (22) slaat over de kop

SLEEUWIJK / ULVENHOUT: Een 22-jarige Ulvenhouter, die geregistreerd staat als veelpleger, is maandagavond rond 23.30 uur met een gestolen auto op het Munnikenland te Sleeuwijk de macht over het stuur verloren. De auto sloeg over de kop en kwam in de tuin van een woning terecht. De bestuurder werd ter plaatse aangehouden. Zijn rijbewijs was al eerder ingevorderd. Er is van hem een bloedproef afgenomen. Hij is in verzekering gesteld

De politie kreeg eerder op de avond een melding binnen dat een 22-jarige man in Ulvenhout de auto van de vriend van zijn moeder had gestolen. Terwijl de eigenaar aan het douchen was, had 22-jarige man de autosleutels gepakt, waarna hij was weggereden. Agenten keken
gisteravond uit naar deze auto. Rond 23.30 uur kwam een melding dat de Ulvenhouter op het Munnikenland in Sleeuwijk met de auto over de kop was geslagen. Agenten gingen ter plaatse. Omstanders wezen hen op een knul die de auto bestuurd zou hebben. Deze jongeman, die rook naar alcohol werd aangesproken, hij weigerde zich te legitimeren, waarna hij werd aangehouden. De verdachte is ter plaatse nog door een
verpleegkundige van der ambulancedienst onderzocht omdat hij pijn had in zijn armen. Daarna werd hij in een politieauto geplaatst, waarbij hij dreigementen riep in de richting van de dienders.

Recherche onderzoek in loods, niet betaalde goederen aangetroffen

RUCPHEN: De politie heeft maandagmiddag onder leiding van de
rechter-commissaris en de officier van justitie een onderzoek ingesteld in een loods aan de Expeditieweg. Er was informatie binnen gekomen dat in de hal diverse goederen lagen die middels oplichting zouden zijn verkregen. De recherche is namelijk met een onderzoek bezig naar een persoon die bij diverse bedrijven goederen zou hebben besteld die wel werden afgeleverd maar niet werden betaald. In de loods werden gistermiddag inderdaad dergelijke goederen, zoals sanitair, houten planken voor een vloer en een televisie aangetroffen. In de hal werd ook een 53-jarige Roosendaler aangehouden. Hij is na verhoor weer in vrijheid gesteld. Het onderzoek in deze zaak wordt voortgezet.

Dief slaat autobezitter met krik tegen het hoofd

BREDA: Een 48-jarige Bredanaar is vannacht omstreeks 04.30 uur op de Pieternel Koomansstraat slaags geraakt met een dief die bezig was een wiel van de auto te stelen. Het slachtoffer werd met vermoedelijk een krik tegen zijn hoofd geslagen. De dader is nog spoorloos.

De bewoner werd wakker omdat hij buiten getik hoorde. Hij stapte uit en rende via de voordeur naar buiten. Hij zag een man gehurkt bij zijn auto zat en dat die kennelijk bezig was het rechtervoorwiel los te draaien. De dief draaide zich om en sloeg de bewoner met een
vermoedelijk een krik tegen het hoofd. Het slachtoffer liep een hoofdwond op die in het ziekenhuis gehecht moest worden. De dader rende weg in de richting van de Westerhagelaan. De vermoedelijk gebruikte autokrik werd door een omwonende in de omgeving gevonden. De auto van de benadeelde stond al op blokken, het linkerachterwiel inclusief velg was al weggenomen. De dader zou een getinte man zijn, circa 1.70 meter lang, zwart kort haar, smal gezicht ongeveer 20 jaar oud. Hij droeg een zwart / bruine trui.

Winkeldief moet nog drie dagen zitten

BAARLE-NASSAU: Een 44-jarige man uit Voorhout is maandagmiddag rond 17.50 uur in een supermarkt aan de Kerkstraat betrapt op
winkeldiefstal. Aan het bureau bleek dat de dief ook nog gesignaleerd stond in het opsporingsregister. Hij moet nog een boete van 234 euro betalen of drie dagen zitten. Hij had geen geld bij zich en werd daarom ingesloten.

Een van de leidinggevenden in de supermarkt hield gistermiddag een man in de gaten omdat die zich volgens een klant schuldig zou maken aan winkeldiefstal. Hij zag dat die man iets pakte en in zijn jas stopte. De supermarkt medewerker sprak de man voorbij de kassa aan. De man bleek voor 17,36 euro aan levensmiddelen te hebben gestolen. Voor dat feit heeft hij een AU-dagvaarding gekregen.

Politie treft twee gestolen fietsen aan

BREDA: De politie heeft gistermiddag op het Brabantplein een 23-jarige Bredanaar aangehouden die op een gestolen fiets reed. De agenten controleerden de Bredanaar omdat ze zagen dat zijn fietsslot kapot was. Bij controle bleek dat de fiets in Dordrecht was gestolen. Het rijwiel is in beslag genomen. De verdachte verklaarde dat hij de fiets van een vriend die in Dordrecht woont, had gekregen. De politie stelt een nader onderzoek in. De politie adviseert om van een fietsdiefstal altijd aangifte te doen. Serienummers en dergelijke zijn belangrijk om te vermelden omdat hiermee gestolen fietsen makkelijker opgespoord kunnen worden.

BREDA: Agenten zagen maandagavond op het Minervum twee jongens op een snorfiets rijden. De dienders zagen dat de passagier een afgesloten Giant herenfiets op zijn schouder meevoerde. Tijdens de controle gaven de knapen toe dat ze de fiets bij een woning in Bavel aan de Vennekes hadden gestolen. Het gaat om twee jongens van 17 en 18 jaar uit Dorst. De fiets is terug gegeven aan de rechtmatige eigenaar. Tegen de fietsendieven wordt proces-verbaal opgemaakt.

Arrestatie na huiselijk geweld

ETTEN-LEUR: De politie heeft maandagavond een 24-jarige man
aangehouden ter zake huiselijk geweld. Hij was in de ouderlijke woning tijdens een ruzie door het lint gegaan. Zijn moeder en haar vriend zochten hun toevlucht tot de slaapkamer. Hij riep meerdere keren dat hij hen kapot zou maken en schopte tegen de deur. Ook in bijzijn van de agenten bleef hij agressief in de richting van zijn moeder. Een agent wist door hem vast te pakken te voorkomen dat hij zijn moeder iets aan kon doen. De jongeman is in verzekering gesteld.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 10-05-2011 13:22 | © Regio Midden en West Brabant |