Gemeente Aalsmeer

vanaf deze week een nieuwe indeling

Markt Aalsmeer heeft vanaf deze week een nieuwe indeling

Vanaf dinsdag 10 mei staan de marktkramen van de warenmarkt in een nieuwe opstelling. In plaats van vijf rijen zullen er nog vier rijen kramen worden opgesteld, waardoor een aantal kramen zullen moeten verplaatsen, en de kramen langs het gemeentehuis zullen iets van het gemeentehuis afschuiven.

Wethouder Economische Zaken Ad Verburg: `De markt draait de laatste tijd minder goed. Als gemeente hebben we overleg gehad met de marktkooplieden en de branche-organisatie over hoe we de situatie kunnen verbeteren. Door een betere inrichting willen we de markt aantrekkelijker maken. De markt is ook een onderdeel van de Aalsmeerse economie en een belangrijke voorziening.'

Markten in Nederland hebben het moeilijk, de markt in Aalsmeer is daar geen uitzondering op. De situatie hier is zelfs nog iets ernstiger omdat de Albert Heijn, die altijd voor een goede loop zorgde op het marktterrein, sinds enige tijd op het Praamplein gevestigd is.

Kooplieden en de gemeente hebben naar aanleiding van een kort onderzoek naar de mogelijkheden voor de markt in Aalsmeer besloten dat er op korte termijn een verandering noodzakelijk was om de markt weer een toekomst te geven. Er is voor gekozen de opstelling van de markt zodanig te veranderen dat het terrein een voor bezoekers van de markt een meer logisch en vooral ook aantrekkelijker beeld geeft.

Wat is er nu precies veranderd? De kramen die tot vorige week met hun openingen naar de galerij stonden zijn nu gedraaid, en de snoepkraam is in zijn geheel verplaatst naar het midden van het plein, met het gezicht richting de waterkant. Daarnaast zijn de kramen die in de overige rijen stonden, ingeschoven richting de Stationsweg, waardoor ook de kramen die tot vorige week tegen het gemeentehuis aan stond daar nu iets vanaf zijn geschoven.

Klik hier voor de nieuwe indeling van de markt.

Nieuwe indeling markt Aalsmeer