Politie Gelderland-Midden

Arrestaties en beslag bij ruiming hennepkwekerijen
Publicatiedatum: 10-5-2011 13:25:24

ARNHEM/VELP - De politie in het district Arnhem-Veluwezoom heeft maandag 8 mei en vandaag, dinsdag 9 mei, bij invallen in Arnhem en Velp 14 hennepkwekerijen ontmanteld. Daarbij zijn tot dusver 14 verdachten aangehouden en zijn ruim 4800 hennepplanten in beslag genomen.

De politie besloot op te treden na diverse klachten en informatie over hennepteelt in woningen en panden in Arnhem en Velp. Maandag werden veertien adressen bezocht waarbij in tien gevallen hennepkwekerijen werden aangetroffen. In totaal zeven verdachten konden daarbij worden aangehouden en 3000 hennepplanten in beslag genomen. Daarnaast werd beslag gelegd op bijna 5 kilo aan gedroogde hennep en ruim 600 XTC-pillen en een gasalarmpistool. Ook werd vanwege het vermoeden van door misdrijf verkregen voordeel beslag gelegd op twee personenauto's.

Aanpak
Vandaag werden bij een viertal invallen in Arnhem-Noord en Zuid nog eens zeven verdachten opgepakt en vier hennepkwekerijen ontmanteld. Daarbij werden in totaal 1800 hennepplanten in beslag genomen en zo'n 15 kilo aan gedroogde hennep. De politie zette 25 agenten en rechercheurs in bij de actie. Het tegengaan van overlast, bestrijding van aan de hennepteelt gerelateerde criminaliteit en het bestrijden van (brand)gevaar die de hennepkwekerijen met zich meebrengen zijn de voornaamste doelstelling voor de aanpak ervan.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---