Politie Hollands Midden

Politie Hollands Midden start met Boetevolgservice

Hollands Midden, 10-05-2011 o Via internet kunnen automobilisten de gegevens van een bekeuring bekijken. Het gaat om snelheids- en roodlichtovertredingen die op een foto zijn vastgelegd. Het is een verbetering van de dienstverlening van de politie aan haar inwoners. Overtreders kunnen direct en zonder tussenkomst van de politie gegevens opvragen.

Check op gegevens Via de website www.mijnpolitie.nl kan degene die een bekeuring heeft ontvangen, met zijn DigiD inloggen. Op de website kunnen bezoekers alle details bekijken en afdrukken: de foto, gegevens over de plaats, datum en tijdstip, etc.De overtreder kan via Mijn Politie ook op Google Maps de locatie van de overtreding zien, het ijkrapport openen, een toelichting krijgen over de werkprocedure van politie en ketenpartners en mogelijk actuele controles en fileberichten bekijken. De (geanonimiseerde) aanstelling van de bekeurende politieambtenaar kan bekeken worden, en ook het certificaat van de technische training om de apparatuur te mogen bedienen. De bekeurde kan daarnaast 'checken' of het boetebedrag conform de richtlijnen is en kan gebruik maken van de 'bezwarentest'. Doel hiervan is de overtreders beter en sneller te informeren en ook het aantal bezwaarschriften bij het Openbaar Ministerie te reduceren.

Ook leaserijders Alle overtreders die een beschikking krijgen van het Centraal Justitieel Incassobureau kunnen de boetegegevens bekijken, ook leaserijders. Uiteraard kunnen bezoekers van de website alleen de 'eigen' overtreding bekijken. Op de site staat ook de knop "Direct betalen". Via deze knop kom je via cjib.nl uit op een betaalpagina CJIB Online Betalen. Daar kan hij vervolgens met iDEAL zijn boete betalen.

Digitale dienstverlening De Boetevolgservice is een uitbreiding op het aantal digitale diensten die ons korps al levert. Naast het doen van aangifte via internet, kunnen inwoners ook gebruik maken van een e-mailformulier om vragen te stellen of een klacht of melding te doen. Ook de vakantieservice wordt aangeboden via internet. Door het vakantieformulier in te vullen kunnen mensen aangeven dat zij op vakantie zijn, en houdt de politie een extra oogje in het zeil. In de toekomst wordt de dienstverlening van de politie via het internet nog verder uitgebreid.