Gemeente Berkelland

onkruidbestrijding beperken? Houd uw straatje dan onkruidvrij!

Chemische onkruidbestrijding beperken? Houd uw straatje dan onkruidvrij!

Elk jaar bestrijdt de gemeente onkruid op de verharde wegen binnen de bebouwde kommen.

onkruid

Dit jaar is de start, afhankelijk van het weer, in de week van 16 mei. De werkzaamheden nemen ongeveer twee weken in beslag. Het bestrijden gebeurt met een machine die is voorzien van sensoren die onkruid kunnen waarnemen. Elke keer als de machine onkruid waarneemt spuit hij een kleine hoeveelheid bestrijdingsmiddel.

Chemische onkruidbestrijding kan worden beschouwd als een `noodzakelijk kwaad' en de gemeente zou dat graag tot een minimum willen beperken. U kunt, als inwoner van Berkelland daaraan meewerken door zelf bij uw woning, bedrijf, school of instelling handmatig onkruid uit de straat of stoep te verwijderen. Alleen op die wijze kan het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen drastisch worden beperkt. Als u uw stoepje onkruid vrijgemaakt hebt en het onkruidbestrijdingvoertuig over uw stoepje rijdt, wordt er niet gespoten.

Hulp

De gemeente hoopt van harte dat velen in de komende weken even de tijd zullen nemen om onkruid te verwijderen. Zo kunt u een bijdrage leveren aan de beperking van chemische onkruidbestrijding.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Beheer en Onderhoud, telefoon 0545-250 250.