Gerechtelijk bevel tegen Nutramin B.V.

Persbericht van Biotics Research Corporation

Rosenberg, Texas, USA, 10-05-2011 - Biotics Research Corporation (Rosenberg, Texas] heeft vandaag aangekondigd dat een gerechtelijk bevel ingaat tegen zijn voormalige europese distributeur, Nutramin BV, en de eigenaar hiervan, Mischa Strijder, en dat Nutramin en strijder instemmen met de arbitrale uitspraak die de door Biotics gevraagde schadeloosstelling toekent.

Biotics is op 21 januari 2011 een arbitrageprocedure tegen zijn voormalige distributeur
Begonnen bij de internationale kamer van koophandel te Parijs wegens talrijke schendingen van de distributieovereenkomsten van Biotics door Nutramin en Strijder. Biotics spande in Houston een proces aan tegen Nutramin en Strijder voor voorlopige voorzieningen, ondergeschikt aan de arbitrageprocedure.

Het tijdelijk bevel, dat op 2 maart 2011 werd uitgesproken door de rechtbank van het 281e district in Houston, Texas, gelastte Nutramin en Strijder om "alle producten terug te roepen die als Nutramin-producten werden gedistribueerd of verkocht, maar Biotics-producten bevatten." het bevel verordende Nutramin om "alle aankopers die Biotics-producten hebben gekocht in verpakkingen die niet met de naam van Biotics gemerkt waren, in te lichten dat ze de producten naar Nutramin mogen terugzenden voor volledige terugbetaling."

Biotics ontdekte dat Nutramin blotics tabletten en capsules uit verzegelde Biotics potjes had gehaald en ze in Nutramin potjes en verpakkingen had gestopt, welke Nutramin daarna aan zijn klanten verkocht als producten van het merk Nutramin. Biotics drong erop aan (en het bevel en de arbitrale uitspraak eisen] dat Nutramin en Strijder de verkeerd gemerkte producten terugroepen en de aankopers op de hoogte brengen van hun recht op volledige terugbetaling.

Overeenkomstig het gerechtelijk bevel en de arbitrale uitspraak ondertekend door Nutramin, stemden Nutramin en Strijder ermee in om "Biotics volledig te vergoeden voor alle klachten" die klanten van Nutramin en consumenten mogelijk indienen ten gevolge van of in verband met de verkoop of distributie van Biotics producten in verpakkingen waarop stond aangegeven dat ze Nutramin producten bevatten.

Energetica Natura Benelux, BV, distributeur van Biotics, sloot zich aan bij Biotics om de arbitrageprocedure tegen Nutramin en Strijder in te stellen. De ingediende aanklacht betrof meerdere schendingen van de distributieovereenkomsten door Nutramin en Strijder, met inbegrip van maar niet beperkt tot de volgende claims door Biotics:

- niet-betaling van een achterstallige rekening van meer dan $200,000; - registratie van Biotics-handelsmerken in europa met schending van een uitdrukkelijk contractueel verbod;
- verkoop van verkeerd gemerkte producten en het verkeerd voorstellen van producten aan klanten;
- weigering om de contractuele vereisten voor
productaansprakelijkheldsverzekering en voor verkoopsrapporten en verkoopsverwachtingen na te leven;
- het verkeerd voorstellen dat Biotics sommige supplementen produceerde die door Nutramin werden verkocht, die in feite geen Biotics-producten waren;
- het promoten van andere productmerken, wat in strijd is met het contract;
- het falen om de verplichtingen na beëindiging van het contract na te komen, die bepalen dat de hele Biotics-inventaris opnieuw aan Biotics moet worden verkocht, dat de verkoop van Biotics-producten moet worden stopgezet en dat het gebruik van Biotics-handeldsmerken moet worden stopgezet;
- en het dreigen met hinderen van de europese handel van Biotics en het wettelijk recht van Energetica om producten rechtstreeks bij Biotics aan te kopen en ze in europa, met in begrip van Nederland, te verkopen.

Nutramin en Strijder worden door Biotics niet langer als gemachtigde distributeurs van Biotics erkend wegens talrijke schendingen van het contract.

Nadat het proces werd aangespannen, betaalde Nutramin de verschuldigde factuur en ging akkoord met andere schadeloosstelling die door Biotics en Energetica werd gevraagd.

Overeenkomstig het tijdelijk bevel ondertekend door de rechtbank in Houston en conform de arbitrale uitspraak ontdertekend en goedgekeurd door Nutramin en Strijder, en voorgelegd aan de internationale kamer van koophandel, werden Nutramin en Strijder gelast om te stoppen met de verkoop van Biotics-producten en met het gebruik van Biotics-handelsmerken, en werden zij gedwongen om alle Bioticshandelsmerkregistraties alsook de Biotics-Europa-websites aan Biotics over te dragen. Overeenkomstig het bevel en de arbitrale uitspraak ontdertekend door Nutramin, wordt aan Nutramin en Strijder het verbod opgelegd om gebruik te maken van productnamen van Biotics of van namen die lijken op de door Biotics gebruikte namen en dus verwarrend zijn.

Ten slotte verordent het bevel en de arbitrale uitspraak Nutramin en Strijder om niet onwettig de distributie en herverkoop van Biotics-producten door Energetica aan klanten waar dan ook in Europa te hinderen, en om geen valse en kleinerende verklaringen over Biotics, Energetica of Biotics producten af te leggen. Elke verklaring dat Biotics producten niet tegen concurrerende prijzen verkrijgbaar zijn in Europa is fout. Meer informatie over de beschikbaarheid van Biotics-producten in Europa is terug te vinden op: www.bioticseurope.com.

"Het tijdelijk bevel en de arbitrale uitspraak steunen de claims van Biotics en Energetica tegen Nutramin en Strijder volledig," kondigde Denis Deluca, voorzitter van Biotics, aan. "voor Biotics is het van het allergrootste belang om Europese aankopers te beschermen tegen distributeurs die onwettig handelen."

Biotics is verheugd dat Energetica Natura Benelux B.V. Biotics-producten in europa distribueert. Energetica heeft meer dan 25 jaar ervaring in de verkoop van Bioticsproducten. Biotics blijft producten fabriceren met ingrediënten van de hoogste kwaliteit en baseert zich hiervoor op 35 jaar ervaring in onderzoek en klinische testen.

Nederlandse klanten die Biotics research-producten willen bestellen of productinformatie wensen, kunnen rechtstreeks contact opnemen met: Energetica Natura Benelux B.V.:
Afrikaweg 14,
4561 pa hulst, nederland
Telefoonnummer: +31-114-321461
E-mail: info@energeticanatura.com
Website: www.energeticanatura.com

Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met: Denis Deluca, voorzitter van Biotics research corporation 6b01 Biotics Research drive
Rosenberg, Texas 77471, USA
Telefoonnummer: +1-281-344-0909

*

Links:
http://www.bioticsresearch.com/



Razende Robot Reporter